Menü ≡

Ismét Reel Rock Filmfesztivál a Corvin moziban

2012.10.26. | Frissítve: 2012.11.14. | Szerző: Kollmann András
Ismét Reel Rock Filmfesztivál a Corvin moziban Válogatás 2012 legjobb extrémsport filmjeiből - ez a motttója annak a filmfesztiválnak, ami november közepén zajlik a Corvin moziban. A két napos esemény olyan mountainbike, snowboard, sziklamászó és vadvízi kajakos filmeket vonultat fel, amelyek kimondottan mozivászonra készültek.
h i r d e t é s
Időpont: 2012. november 14-15.
Helyszín: Corvin mozi

Bár ilyen videókkal tele van a net, az igazán komoly történeteket mégsem amatőrök veszik egy gopro kamerával, hanem profi filmes stábok. A Reel Rock filmfesztivál harmadik éve a legjobb sí és snowboard filmeket mutatja be. Idén a sízőknek és boardosoknak az amerikai snowboard legenda, Jeremy Jones Further című filmje miatt érdemes elmenni erre a fesztiválra. Bár snowboard filmről van szó, ez már inkább sízésbe hajlik. Jeremy Jones-t tartják a big-mountain riding, azaz a komoly nagy hegyi freeride (ezen az amcsik általában Alaszkát értik) ISTENÉNEK. A freeride mellett Jones simán megállja a helyét a bármelyik szakágban, megugorja azokat a trükköt, amiket a profi boardosok a pénzdíjas versenyeken nyomatnak.

Jeremy Jones pár éve megelégelte, hogy a snowboard nagyon kommersszé vált. A síparadicsomok pályáit és a freeride helyek sem jelentenek már igazi kalandot és kivonulást a természetbe. Ekkor rákapott a splitboardozásra. Ez igazából a sítúrázáshoz hasonlít. A board hosszában kettészedhető, az elfordított kötés sarka emelkedik, a léc alján pedig fóka akadályozza meg a léc visszacsúszását. A csúcson újra összeáll snowboarddá. Nos Mr. Jones még saját board márkát is alapított aminek fő profilja pont a splitboard. Ezzel a technikával keresi fel a hegyvidékek legtávolabbi zugait. Ebben a moziban olyan helyeken jár, mint az Atomfjella hegység Spitzbergákon (Grönland északi csücskével egy magasságban az Jeges tenger közepén egy kis sziget), a Japán Alpok és a Wrangel hegység Alaszkában. Ezeken a helyeken Jones és olyan komái, mint Xavier de la Rue általában sátorban táboroznak, fókahúst esznek és napi többezer méter szintet másznak.
A film 15-én 20:45-kor látható a Kabos teremben, rá jegyet itt válthatsz.

Further Trailer
Az elkötelezett sízőket a WE című film hozza majd lázba. Ez a sí mozik gyártásában egyik markáns cégnek számító Poor Boyz Productions legújabb terméke. Igazából itt ne várjunk grandiózus történetet, nem ezután a film után fogjuk belátni az élet nagy dolgait. Viszont garantáltan jó kedve lesz tőle az embernek, mert egy óra tömény és prímán forgatott csúszást láthatunk. A freeski és freeride fiatal és már most nagyon meghatározó karakterei tolják parkban, városi korlátokon és pályán kívüli terepeken.

A szereplők: Bobby Brown, Sean Pettit, Pep Fujas, Clayton Vila, Dane Tudor, Karl Fostvedt, Leigh Powis, Sean Jordan, Banks Gilberti, Paddy Graham, Bene Mayr, Cam Riley, Sammy Carlson, Josh Stack, Riley Leboe, Charly Ager and Joss Christensen

WE Trailer
A fesztivál november 14-én este 6-kor kezdődik Takáts Pál előadásával. A világsztár akrobatikus siklóernyős a kockázatkezelésről és a balesetek utáni felépülésről tart előadást.

A filmekre a belépő 1200 Ft. A jegyeket a Corvin mozi október 18-tól árulja, november 1-ig kedvezményes elővételi áron 1000 Ft egy jegy.
A programban szerepel egy 3D film, melyre 1500 Ft az alapjegy, a kedvezményes ár pedig 1200 Ft.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »