Menü ≡

The North Face Reel Rock Fesztivál Budapesten

2010.11.24.
The North Face Reel Rock Fesztivál Budapesten Budapestre érkezik a Reel Rock Film Tour! 2 napos extrém filmfesztivál keretében mutatják be a legjobb outdoor filmeket a Toldi moziban 2010. dec. 8-án és 9-én este 7 órától. A fesztiválon főleg sziklamászókról szóló filmeket fognak vetíteni, de csütörtökön láthatunk két igazán különleges freeride filmet is a programban.
Időpont: 2010. december 8-9. 19 órától
Helyszín: Toldi mozi (Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.)
Jegyár: 800 Ft

PROGRAM
December 8. szerda 19 óra

Origins: The Hulk '12 (alpesi mászás)

Peter Croft és Lisa Rands szabadon másszák át az USA egyik klasszikus alpesi falát, a Sierrákban lévő Hulk Wall-t. Az ötvenes éveiben járó Peter Croftot guruként tisztelik, ő kezdte el a Yosemite völgy mesterséges útjainak szabad átmászását, amivel máig ható iskolát teremtett. Lisa Rands egyike a legjobb bouldereseknek – az alpesi tereppel most ismerkedik.

First Round First Minute '9 (sportmászás)

Heroikus küzdelem Katalóniában - ebből a filmből megtudjuk, Chris Sharma hogyan mászta meg a világ legnehezebb sziklaútját, az 5.15d-re értékelt First Round First Minute-ot. A sportmászás legnagyobb ezzel az úttal saját rekordját fejelte meg, 2008-ban pakolta fel kaliforniai Clark hegység egyik sziklafalára 5.15b nehézségű Jumbo Love-ot. A Climbing magazin erről azt írta, hogy jelentősége az Action Directe-hez mérhető. Azóta még feljebb került a léc.

The Swiss Machine '19 (alpesi mászás)

A svájci Ueli Steck elsősorban kombinált mászásairól valamint a Himalájában és az Eigerein felállított sebességi rekordjairól híres. A film az Alpokban, a Himalájában és a Yosemite völgyben készült, Steck nem csak a legendás mászások történetét mondja el, hanem a modern alpinizmus ideológiáját is összefoglalja.

Alone On The Wall '30 (big wall)

Alex Honnold napjaink elsőszámú szólómászója. Ebben a filmben az USA két emblematikus nagyfalas útját nyomja le kötél nélkül. Az első a Zion parkban lévő Moonlight Butress, ez 5.12 d nehézségű és 400 méter magas, a második egy Yosemite klasszikus –a Half Dome-on a Regular Northwest Face. Ez 23 kötélhossz, nehézsége 5.12a.

20:30 óra

Down and Out, and Under '17 (sportmászás)

A film hősei Tasmánia tengerből kiálló sziklatornyain és Ausztráliában másznak új utakat. Saját bevallásuk szerint ilyen kalandot az embernek életében egyszer be kell vállalnia, többször nem!

The Hardest Moves '17 (boulder)

Daniel Woods és Paul Robinson turnéja a világ legnehezebb boulder kunsztjain. A két mászó hihetetlen edzésprogrammal készül fel a néhány mozdulatból álló boulder problémák megoldására - a napi 100 egykezes húzódzkodás itt csak a belépő.

Fly or Die '12 (alpesi és sportmászás +BASE)

A film főszerepében Dean Potter, korunk legizgalmasabb sziklamászó személyisége. Újabban BASE ernyővel a hátán szólózik olyan utakat, mint az Eiger északi falán a Deep Blue Sea (IX-). Ha szólózás közben valami gikszer adódik, néhány másodperc zuhanás után kinyitja az ejtőernyőt és biztonságosan földet ér. Észbontó felvételek a totális szabadságról.

Yosemite varázs '10 (big wall)

Pajor István filmje a Yosemite völgyről. Az 1991-ben készült felvételeken olyan emblematikus magyar sziklamászók bukkannak fel, mint Rácz Zsolt, Nádasdi Oszkár és Berecz Gábor. Hőseink A4-et tolnak a Leaning Toweren.

December 9. csütörtök 19 óra

TEN - A Cameraman's Tale '36 (freeride)

Guido Perrini a világ elsőszámú freeride operatőre. Kedvenc felvételeiből összerakott egy filmet – ami számos rangos elismerést söpört be. A vásznon a műfaj legnagyobbjai - Henrik Windstett, Xavier de la Rue, Geraldine Fastnacht és Jeremy Jones veretik lefelé szűzhavas lejtőkön. A mozi olyan ügyeket feszeget, mint snowboard és a sízés fejlődése az utóbbi 20 évben, emellett láthatunk néhány olyan lavinát amitől a jeges víz veri az ember hátát.

TEN- A Cameraman's Tale trailer

Free Radicals - 11 - The Unpublished '35 (hardcore sí)

A Free Radicals nevet viselő svéd freeride csapat a kilencvenes évek elején jött létre. A síző srácok járják a világot és legdurvább dolgokat művelik amit lehet. Felvételek Alaszkától az öreg kontinensen át Japánig.

20.30 óra

Mount St. Elias 2 óra

Két osztrák és egy amerikai síalpinista heroikus küzdelme az elemekkel az Alaszkában lévő Mount St.Elias hegyen. Bár a csúcs "csak" 5489 méter magas, megmászása kemény küldetés. A sarkkörön vagyunk, ahol amúgy sem baráti az időjárás, pláne nagy magasságban. A helyzetet rontja, hogy az Alaszkai öböl (Csendes óceán) alig egy köpésnyire fekszik a hegytől. Axel Naglich, Peter Resmann és John Johston ráadásul nem csak a hegy tetejére akarnak feljutni, hanem az a céljuk, hogy a csúcsról a tengerszintig síeljenek. Ezen a hegyen lehet beadni a legnagyobb csúszást - ezt angolul biggest ski descentnek mondják. Az előbb említett uraknak nem jön össze a kaland. Két részletben csússzák meg az 5489 métert. A trió 2007-ben májusában nem tudott feljutni a csúcsra, de azért 4500 méterről lecsúsztak a tengerig. Augusztusban aztán visszatértek, borzalmas körülmények közt felmásztak a hegy tetejére és lesíeltek addig amíg lehetett. A film átismétli, kik és hogyan próbálkoztak a heggyel illetve a kísérletek során hányan vesztek oda.
Web: mountstelias.kinowelt.de

Mount St. Elias trailer
További infók: www.reelrocktour.com
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »