Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit a 7. helyen végzett Garmisch-ban

2016.02.06. Magyar Sí Szövetség

Ismét a legjobb tízben végzett Miklós Edit lesiklásban a női alpesi sízők világkupa sorozatának a németországi Garmisch-Partenkirchenben rendezett versenyén. Olimpiai hetedik sízőnk mai 7. helyezésével tovább növelte VK-pontjainak számát, és már a 12. helyen áll a szakági ranglistán.
A pénteki eső után derült ég fogadta a mezőnyt a világkupa lesikló futamában, Garmisch-ban. A pálya viszont buckás volt és kihívásokkal teli. Elsősorban a csütörtöki edzésnaptól eltérő pályaminőség és a látási viszonyok okoztak gondot a sízőknek, akiknek szinte végig árnyékban kellett teljesíteniük. 

A pálya felső része gyors volt, a középső szakasznál viszont éles kanyarok következtek, melyek sok versenyzőn kifogtak. Többen is kiestek, de szinte mindenkinél becsúszott egy-egy kisebb hiba.

Kép: Miklós Edit / Facebook
Kép: Miklós Edit / Facebook
Miklós Edit 14-es rajtszámmal vágott neki a távnak, és végig koncentráltan, okosan sízett. Szinte a teljes futama alatt jobb részidőket ment az akkori éllovas Laurenne Ross-hoz képest, az alsó szakaszon viszont nem tudta tartani az előnyét, és 16 százados hátránnyal, harmadik helyre érkezett. Majd következett a világkupa legjobb 7 versenyzője, de közülük csak 4-en tudtak Edit elé kerülni. A győztes az amerikai Lindsey Vonn lett, aki ismét nagy önbizalommal csúszott, és szerezte meg 38. világkupa győzelmét.

„ Kis csalódottságot érzek, mert összejöhetett volna egy jobb helyezés. Jól éreztem a pályát, végig sikerült optimális kanyarokat mennem, de az utolsó kapunál egy bucka miatt kibillentem, és időt vesztettem. A 4.-5. helyezés meg lehetett volna, ha ez a hiba nem csúszik be ” – mondta Miklós Edit.

Vasárnap a mezőny szuper óriásműlesiklás-ban áll rajthoz, Edit célja ismét a pontszerzés, és szeretné ebben a számban is megközelíteni az élmezőnyt.

A világkupa szuper-G futama Miklós Edittel.
Helyszín: Garmisch-Partenkirchen (Németország)

• 2016. február 7. vasárnap, 11:00 (női szuper óriás-műlesiklás) TV: Eurosport 1, 10.30
KOMMENTEK
johann | 2016.02.09. 13:36
Bravó kedves Edit. Csak igy tovább.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.