Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit újabb pontokért hajt a hétvégén

2016.02.04. Magyar Sí Szövetség

Lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban versenyez a női alpesi sízők világkupa mezőnye a németországi Garmisch-Partenkirchenben a hétvégén. Miklós Edit ezúttal is szeretne a legjobb tíz között végezni lesiklásban, szuper-óriásműlesiklásban pedig tovább szaporítaná VK-pontjainak számát.
Miklós Edit szezonbeli legjobb eredményét érte el 2 héttel ezelőtt az olaszországi Cortina d'Ampezzo-ban. A lesiklást szinte hibátlan sízéssel teljesítette, és ez a 6. helyet jelentette számára, a szuper-G versenyszámban pedig megszerezte idei első világkupa pontjait.

Kép: Miklós Edit / Facebook
Kép: Miklós Edit / Facebook
A héten a versenysorozat a németországi Garmisch-Partenkirchenben folytatódik, ahol olimpiai hetedik helyezett sízőnk számára elsősorban az újabb pontok megszerzése a cél, de egy hibátlan sízéssel a dobogós helyezés is összejöhet. Ezen a pályán az eddigi legjobb világkupa szereplése 2013 márciusában történt, amikor is lesiklásban a 18. lett.

„Két napot Kühtai-on edzettünk a hét elején, szerda óta pedig Garmisch-ban vagyok. Szeretem ezt a pályát is, egy évvel ezelőtt majdnem sikerült egy jó lesikló versenyt produkálnom, de sajnos elestem. Tavalyhoz képest idén egy hónappal hamarabb rendezik a versenyt, ezért a nap olyan szögben süt majd, hogy a pálya árnyékban marad, úgyhogy nehezek lesznek a látási viszonyok. De így mindenkinek egyformák a körülmények. Nagyon várom már a versenyt, melyre eljön volt trénerem, Dietmar Thöni és kondi edzőm, Zakariás Zsolt is ” – mondta Miklós Edit.


A női világkupa menetrendje Miklós Edittel
Helyszín: Garmisch-Partenkirchen (Németország)

• 2016. február 6. szombat, 11:30 (női lesiklás) TV: Eurosport 1, 11.00
• 2016. február 7. vasárnap, 11:00 (női szuper óriás-műlesiklás) TV: Eurosport 1, 10.30
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.