Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Garmisch - Partenkirchen
Garmisch - Partenkirchen
specialk
6 élménybeszámolót írt
6
18 éve tag
Január 17-18-án voltunk itt sielni. A nagy meleg es a keves ho miatt elosször meg ketelkedtunk, hogy jo dontes lesz-e ide menni, vagy inkabb gleccserre kene felmeni. Barataink voltak elotte hetvegen, es azt az infot mondtak, hogy aranylag kevesen voltak es a hohelyzet meg turheto volt. Szoval gondoltuk, lesz ami lesz, kiprobaljuk, max vasarnap felmegyunk a gleccserre.
Mindket nap ragyogo napsutesben es eros plusszokban volt reszunk. A palyakon a vartnal joval kevesebben voltak, gyakorlatilag sorban allni nem kellett. Gondolom, masok is bizalmatlanok voltak.
Ennek ellenere hatalmasat sieltunk mindket nap. Sajnos a volgybe levivo palyakon nagyon keves ho volt. Szombaton meg ketszer lementunk a a volgybe. Elosszor a Hausbergrol, majd a nap zarasakent a Kreuzeckbahnhoz. Mindket palya alja nagyon kasas volt es csak centimeterek valasztottak el a lecunket a puszta foldtol. De ennek ellenere is azt kell hogy mondja, egeszen jot sieltunk ezeken a palyakon is. A palya uzemeltetoi nem tehetnek a keves horol, de amit lehett, azt kihoztak belole :D Le a kalappal. Szoval mind a ket levivo palya nagyon jo lejtesu, szeles es elvezetes palya.
A terep felso reszein meg jo ho volt. Mivel kevesen voltak, igy nem s buckasodott. Vasarnap azert a meleg mar nagyon kikezdte a palyakat es delutan 3 orara a maradek ho is nagyon megfogyatkozott es a palyak elkezdtek kaveszinuek lenni. Ekkor mi is ugy dontottunk, hogy ideje hazamenni.
A kedvenc palyaink a 5-os Kandahar variacioi voltak. A legfelso resze es egy kicsit lentebbi resze valoban fekete, de aztan atmegy kellemes pirosba. Mindegyik "szara" szeles, optimalis lejtesu. nekunk az 5a volt a nagy kedvencunk. Vasarnap itt kezdtuk a napot es vagy 2 oran at rottuk a koroket. A combjaink ma nagyon egtek a vegen (pedig meg 10 ora is alig volt ).
A huttekbol nem probaltunk ki csak egyet, de az annyira bevalt, hogy vasarnap is visszatertunk. A Hausbergbahn tetejenel levo Drehmöser 9 nevu Huttebe tertunk vissza. Az arak eleg magasak, de jo a konyhajuk es nagyon gyors a kiszolgalas. Vasarnap annyira sutott a nap, hogy jol le is pirultunk :D
Kezdoknek igazi paradicsom a Hausbergbahn tetejenel levo sok-sok kek palya. Itt van az egeszen kezdoknek valo varazsszonyegtol a kicsit lejto csakanyosokon at a mar gyakorlottabbaknak valo, de meg mindig kek palya tetejere vivo uloszekes felvono.
A jol sieloknek meg ott van a tobbi, valtozatos, szeles palya, illetve a csodalatos panoramaju osvenyek. Nehany ilyen osveny ugyan kekkel van jelolve, de azert en kezdovel nem mereszkednek rajuk, mer olyan hajtukanyarok vannak neha, hogy nem nekem is kihivast jelentett megallni elotte (es nem a szakadekban landolni).
Szoval osszessegeben Garmisch Classic egy nagyon jo, minden igyenyeket kielegito palyarendszer. Remeljuk, Holle anyo itt is vegre megrazza a dunnajat :D
Hókupac
12 élménybeszámolót írt
12
12 éve tag
Dec.29-én voltunk két Zugspitze-i nap között itt a Garmisch-Classic néven jelzett terepen, melyen már sokadszor fordulunk meg és mindig újra visszavágyunk.A terep valójában négy egymás mellet sorakozó hegycsúcs, az Osterfelderkopf (2050 m),a Kreuzjoch(1719 m),a Kreuzeck (1651 m) és a Hausberg (1310 m) körül található síterepek összefüggő együttese.A négy terep pályái között az összeköttetés jól megoldott,így roppant változatos síprogramot jelent ha úgy döntünk, megpróbáljuk egy napon végigsíelni az összes felvonó által elérhető pályák tömkelegét.Nem tudom sikerült-e ez már valakinek, de előtte jól fel kell készülni a pályatérképekből, mert a táj nagyon tagolt.Van itt minden,beleértve a sziklás letöréseket és hasadékokat az óriás fenyvesek közt hosszan elnyúló vagy éppen meredeken leszakadó szerteágazó pályákig.Az infrastruktúra kíváló, csak felsőfokú jelzőkkel beszélhetek róla.A pályákat négy kabinos lift, (Alpspitzbahn,Kreuzeckbahn,Hochalmbahn,Hausbergbahn,)továbbá négy ülős lift szolgálja ki - közülük a Kandahar -Express-t emelném ki mely a Világkupa futamok helyszínéül szolgáló Kandahar (fekete 5-ös) pályát szolgálja ki - továbbá vagy egy tucat csúszólift szolgálja a pályák elérhetőségét melyek közül a már említett fekete 5-ös Kandahar-Abfahrt pályát,a piros 16-os jelű Bernadein pályát, a piros 17-es Langenfelder a piros 11-es Hexenkessel és a piros 4-es Olympia-Abfart pályákat emelném ki.Arra azért figyelni kell, hogy este a két nagy autóparkoló , a Hausberg vagy Kreuzek/Alpspitz közül a megfelelőnél találjuk magunkat liftzáráskor, mert a kettő között egy 6-8 km-es taxizás vagy egy nem kalkulált kiadós séta lehet.A kezelő személyzet udvarias de határozott fellépésű.Ezt szerintem tanítják nekik.Bérletvásárlás előtt érdemes tájékozódni a kedvezményekről.A családi kedvezmény már 1 szülő és 1 gyerek esetén is kérhető.Ha nem készültünk ebből előre, a kasszáknál is készséggel segítenek eligazodni a kedvezményekben.Például a 18 éves diákigazolvánnyal rendelkező családtag az apja "családi felnőtt" jegye mellé "családi gyerek" jegyet kaphat.Amint az elején írtam, már többször voltunk ezen a síterepen és most is úgy távoztunk, hogy ide jövünk még, pláne hogy a Zugspitze -i síterep tőszomszédságában van ami a közel 3000 m-es magasságával teljes hóbiztonságot jelent.
SAM-1604.JPG
SAM-1607.JPG
SAM-1609.JPG
SAM-1615.JPG
Kep1000.jpg
Kep1002.jpg
Kep0977.jpg
Kep0990.jpg
Kep0991.jpg
Kep0993.jpg
SAM-1629.JPG
SAM-1586.JPG
SAM-1647.JPG
SonKöl
20 élménybeszámolót írt
20
12 éve tag
19-én ezt a terepet néztük meg, a DeutscheBahn speciális jegyével, utazás+síbérlet (ez 42Euro volt). Megjegyzem hétvégén reggel Münchenből van egy közvetlen vonat, Hausberg-ig, a síliftekig (Hausbergbahn), így ekkor nem kell átszállni Garmischban.
Nem sokkal 10 óra után értünk oda, s meglepetésünkre hétfő ellenére rengeteg ember volt (a parkoló tele volt), így a kasszáknál kígyózott a sor, negyed órát tuti sorban kellett (volna) állni. Lévén DB-s jegyünk volt, így a fogaskerekű végállomásán már ki kellett váltanunk a síbérletet, s megúsztuk a sorban állást.
A sok ember a pályán is érezhető volt, de jelentős sorban állás a liftek közül csak a Hausbergbahn lift "mellől" induló 6 ülős Kreuzwankl-Ski-express-nél jelentkezett.
A pályákon már délelőtt a kemény alap jött elő, a hó a pályaszélekre került, s ez a nap folyamán nem javult.
A hegyről a völgybe vezető piros és fekete pályák (merthogy léccel csak azokon lehet lejutni a völgybe) élvezetesek, szélesek és remek vonalvezetésűek.
A híres Kandahar versenypályát sajnos nem volt lehetőségünk kipróbálni, mert már elkezdték az előkészületeket a hétvégi versenyre. Nemcsak a tv-n keresztül, hanem a liftből nézve is elég rémisztő volt annak meredeksége... valóban fekete pálya.
Munchen-20130215-0218-085.JPG
SíMan
34 élménybeszámolót írt
34
17 éve tag
A felvonókra is ráfér a felújítás, pl. Kreuzekbahn. Egyébként nagyon érdekes időjárásunk is volt janur végén, szakadó hóesésben mentünk, vasárnap szintén esett, majd kitisztult és -17 fok volt.A hét végén pedig világkupa futam volt a Kandaharon, vasárnapra olyan meleg lett, hogy a vasárnapi versenyek elmaradtak. Nagy élmény volt látni és hallani az edzéseket, ahogy eldübörögtek az ember feje fölött! Szó szerint, ugyanis a Kandahar alatt vitt át a keresztező pálya. A sísánc melletti Eckbauer abszolút felejthető, de a többi jó volt.
Dexi
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
Hello!

Én már voltam Garmischban. Nagyon jó hely, csak hát ide azért kicsit messze van, és ezért nem mentünk azóta többször.
Amikor mi voltunk, elég meleg volt, és az alacsonyabban fekvő terepen nem volt jó hó. Ezért felmentünk a gleccserre. Na az nagyon atom volt.
A felvonó, ami az Eibsee-től visz fel, az hihetetlen meredeken emelkedik, és páratlan panoráma nyílik.
A pályák: Mint említettem, a lenti terepen nem nagyon volt alkalmunk síelni, a gleccseren viszont annál többet.
A pályák nem túl hosszúak, vagy ha sokat akarsz egyben síelni, akkor elég sokat lehet felvonózni.
A kilátás nagyon szép, maga a síterep is nagyon tetszett. Garmisch-Partenkirchen is nagyon bejött.
Akkor lehet igazán jó, ha tényleg sok hó van, és a lenti síterepet is ki lehet élvezni.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.