Menü ≡

Orosz milliárdosok vad bulija a Francia-Alpokban

2007.01.16. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

A francia rendőrség a hétvégén letartóztatott 26 orosz állampolgárt a francia Courchevel síterepének elegáns szállodájában. A letartóztatottak között van az egyik híres orosz milliárdos is, akit azzal gyanúsítanak, hogy örömlányokat szállítatott Moszkvából az ortodox ünnepeket a síterepen élvező honfitársainak.

Courchevel az Alpok egyik legelegánsabb és legdrágább síterepe, amely mágnesként vonzza a világ tehetős rétegét, de különösen a dúsgazdag oroszokat. Az ideérkezők dolgát jelentősen megkönnyíti, hogy itt külön repülőteret építettek a síterep mellé. Vélhetően ezen a repülőtéren landoltak azok a repülőgépek is, amelyek legalább 16 orosz hölgyet repítettek ide néhány kiváltságos orosz síelő szórakoztatására, akik az adott hóviszonyok miatt a síelésben úgy sem találhattak sok örömet.

A lyoni rendőrségre szállított negyvenegy éves Mihail Prokhorov a Forbes magazin szerint a világ 89. leggazdagabb embere, aki vagyonát bányászatból gyűjtötte össze. Az elit síterepen az idén is körülbelül tízezer orosz töltötte az ünnepeket, köztük a Prokhorov buliján letartóztatott 26 vendég.

A rendőrség nem sokkal a letartóztatásuk után szabadon engedte a milliárdost, aki azt állította, hogy a francia rendőrség félreértette a társaságában lévő fiatal hölgyek viselkedését és öltözködését, és ő csak szereti körülvenni magát fiatal és okos hölgyekkel, mert ilyenkor lélekben ő is fiatalnak érzi magát. A rendőrségi jegyzőkönyv a letartóztatáskor megemlíti, hogy a hölgyek "az időjárásnak nem megfelelően voltak felöltözve". Nos, ha a jelenlegi időjárási viszonyokat nézzük, inkább az a gyanús, ha mostanában valaki vastag síruhába öltözik a hegyekben.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »