Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Minden este havazik a spanyol tengerparton

2006.12.17.

Minden este havazik a spanyol tengerparton Az 1954-es esztendőt nagyon megjegyezhették a dél-spanyolországi Lepe városka lakói, hiszen akkor havazott ott utoljára. Milyen szerencse, ha egy városnak olyan polgármestere van, aki imádja a havas karácsonyokat.
Mostantól a polgármesteri rendelet értelmében minden nap este nyolctól negyedórára bekapcsolják a hóágyúkat.

Nagyon rég aratott bármi is ekkora sikert a városban, mint a polgármester legújabb ötlete. Minden este nyolc órától két darab hóágyú ontja a havat a város főterére. A dél-spanyol városka eddig csodás 20 kilométeres tengerpartjáról és zamatos epreiről volt híres, most azonban a 22 000 lakosú város esténként hatalmas dugókat él át a főtér környékén, hiszen mindenki kíváncsi a 'havazásra'.

A polgármester szeretne egy kis karácsonyi hangulatot csempészni a városba, és szívén viseli a fiatalok felvilágosítását is a tél örömeiről, főleg azokét, akik még soha életükben nem láttak havat. A gyerekek pedig boldogok, hogy esténként havat láthatnak, miközben a napi csúcs hőmérséklet még most is 20 fok körül alakul. Már pedig, ha a gyerekek boldogok, akkor a szülők is jól érzik magukat.

A mesterséges havazás december 5-én kezdődött és a tervek szerint január 6-ig tart majd. Az első havazást majdnem elmosta az eső. Hatalmas esőzés köszöntött a városra, de úgy látszik a polgármestert az égiek is szeretik, hiszen nem sokkal a produkció kezdete előtt elállt az eső.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.