Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyszerű húsvéti ünnepek a spanyol terepeken

2007.04.11. Stánicz Balázs

Nagyszerű húsvéti ünnepek a spanyol terepeken Az idei tél a spanyol síparadicsomkat sem kényeztette el túlságosan. Az Aramon csoport, akiknek két nagyobb (Formigal és Cerler) és néhány kisebb síterep van a kezében már le is vonta az idei szezon első tanulságait.

Alapjában véve a tavalyi szezonhoz képest mindenképpen jelentős veszteséget könyvelhetnek el, az idei szezon 14 %-kal kevesebb bevételt hozott a konyhára. Számokban ez azt jelenti, hogy idén nagyjából 800 000 síelő és hódeszkás látogatta meg a fent említett síközpontokat, míg tavaly ez a szám 925 000 téli sportolót tett ki.

Elsősorban a rendkívül bevételerős karácsonyi időszakban voltak a legnagyobb veszteségek, de az üzemeltetők szerint, ahhoz képest, hogy milyen kevés pálya volt nyitva még így is viszonylag jól megúszták. Formigalban például csak a pályarendszer 10 %-át lehetett használni, de így is majdnem 41 000 vendég jött ide a Karácsonykor.

Húsvét előtt -még időben- úgy látszik kegyeibe fogadta Holle Anyó a spanyolokat, ugyanis alaposan megrázta dunyháit, amelynek köszönhetően Formigalban több mint két méteresre hízott a hótakaró. Vélhetően a fantasztikus hóviszonyoknak köszönhetően az elmúlt pénteken (április 6.) Formigal síterepe minden eddigi rekordját megdöntötte, ugyanis egy nap leforgása alatt 11 000 síelőt és hódeszkást regisztráltak a Pireneusok ultramodern síközpontjában.

Az Ibériai félszigeten néhány terepen már Húsvéthétfőn bezártak, a legtöbb helyen azonban még közel egy hétig, azaz vasárnapig lehet élvezni a tél örömeit. Ugyanakkor a csodálatos hóviszonyok miatt sokan úgy gondolták, hogy meghosszabbítják két-három héttel a síszezont; San Isidro csak május 1-re tervezi a zárást. "Mindenki éhes a hóra, a Húsvéti szünetben 100 %-os kihasználtsággal üzemeltek a hotelek, ráadásul 190 cm friss havunk van, hiba lenne most bezárni" - kommentálta a helyi vezetőség.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.