Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az időjárás elrontja a spanyolok síhétvégéjét

2006.12.03. Bata Attila

Az időjárás elrontja a spanyolok síhétvégéjét Senki sem örül Európában annak, hogy még nem lehet síelni, de különösen nem a spanyolok. Ők hagyományosan a december elejei munkaszüneti napot kihasználva egy hosszú hétvégével indítják a szezont. Nos ez idén elmarad, síelők és a síelésből élők nagy bánatára.
Jövő hét szerda hagyományosan az Alkotmány ünnepe a spanyoloknál, és ilyenkor mindenki megnyitja a saját maga síszezonját. Valami hasonló ahhoz képest, amit mi magyarok a március 15-i hosszú hétvégén csinálunk. Mi ugyan akkor az évadot zárjuk, de elég kellemetlen lenne, ha ez hóhiány miatt elmaradna, pedig most ez vár szegény spanyolokra.

Az ország síterepein szinte semmi hó, a megszokott síterepeken, a Pireneusokban vagy Andorrában egyelőre megjósolhatatlan, hogy mikor lehet majd síelni. Vagyis annyi megjósolható, hogy amikor lenne rá igény a következő héten, akkor még biztosan nem.

A síelők mindenesetre lelkesen figyelik a hójelentéséket és a webkamerákat, de már csak a csodában reménykedhetnek. A szállodások és síterep üzemeltetők már barátkoznak a szezon elejei pénzügyi veszteségek gondolatával. A síterepek már most tíz millió eurós veszteségekről beszélnek, az előzetesen lefoglalt szállások felét pedig már visszamondták.

A spanyolok abban bíznak, hogy a jelenlegi helyzet csak az európai viszonyok következménye és nem lesz helyi jelenség, ahogy ez már néhányszor előfordult az utóbbi időben. Például 1995-ben olyan katasztrofális volt a hóhelyzet, hogy az alpesi világbajnokságot, amelyet Sierra Nevadában rendeztek volna egy évvel el kellett halasztani.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.