Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hószobrászat a kertben: pornó vagy műalkotás?

2005.12.31. Bata Attila

Hóból sok mindent lehet építeni, jellemzően hóembert, de olyanok is vannak, akik ezt már szobrászat szintjén művelik és most már van egy újabb kategória is: Jessica Sherer. Így hívják azt 19 éves hölgyet, aki barátjának kedveskedve egy hatalmas hímvesszőt épített hóból a kertben a környék lakóinak őszinte csodálatára és megrökönyödésére. Szakértők szerint a két méter magas "alkotás" anatómilag tökéletesen megegyezik az alapjául szolgált modellel, annak ábrázolása meglehetősen finom és részletezett.

Nos ez a kerti alkotás feladta a leckét a helyi (New Windsor, USA) önkormányzatnak és rendőrségnek, hogy mit is kellene kezdeni a termékenység szimbólumának jéghideg és hófehér megnyilvánulásával egy sarokra a helyi általános iskolától. Néhány az alkotás létjogosultágát megkérdőjelező telefonhívás után a rendőrség úgy döntött, hogy ez a fajta véleménynyilvánítás és a karácsonyi hangulat nem egyeztethető össze és lapátokkal felszerelkezve a helyszínre ment, ahol senkit sem találtak.

Hosszadalmas és körültekintő döntésük kivitelezése pillanatok alatt megtörtént és földig rombolták Jessica remekművét, amelyet a barátnőjével együtt szorgoskodott össze. Az alkotó csak később ért haza, ahol szomorúan szembesült alkotása romjaival. Véleménye szerint az embereknek tetszett, az erre járó motorosok örömükben dudáltak és láthatóan mindenki jót mulatott ezen a kis tréfán.

A rendőrség bevallotta, hogy nem volt biztos abban, hogy jogszerűen cselekszik, amikor magántulajdonban lévő területre hatolt be és intézkedett, de fontosabb szempontok miatt vállalták az esetleges per lehetőségét is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.