Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síliften nyerte vissza a hallását egy brit síelő

2006.02.01. Bata Attila

Aki eddig esetleg kételkedett benne, hogy a síelés mennyire egészséges, azt valószínűleg most sem fogjuk meggyőzni, de úgy látszik hihetetlen történetek a sípályákon is lejátszódnak. A 72 éves brit Derek Glover, aki az utolsó 15 évben csak hallókészülék segítségével hallotta társait egy síliften hirtelen visszanyerte hallását.
Dolomitok
Dolomitok
Glover éppen a Dolomitok 2000-3000 méteres hegyei között liftezett lányával, amikor elmondása szerint egy nagy pukkanást hallott és érezte, hogy visszatért a hallása. Ezt estig nem is merte közölni a családtagjaival, mivel csak rövidtávú csodaként könyvelte el a hihetetlen gyógyulást, de a csoda - már jóval a túl a hetedik napon - még most is tart.

Glover, az egykori hivatásos katona egész életében a brit hadsereget hibáztatta halláskárosultságáért, amelynek az első jelei már 50 évvel ezelőtt jelentkeztek. A hallása fokozatosan romlott és az utóbbi 15 évben már csak hallókészülékkel boldogult. Most utólag hálás a hadseregnek, mert korábban itt tanították meg síelni és ezért szerette meg a havas lejtőket.

Természetesen az orvosok is alaposan megvizsgálták a csodálatosan meggyógyult "angol beteget", de csak annyit tudtak megállapítani, hogy minden rendben van és a hallása nagymértékben javult. Nagy-Britanniában külön intézet kutatja a süketség problémáját, szerintük a szintkülönbség változás miatt a hallójáratokban megváltozott a nyomás és ez lehet egy lehetséges magyarázat, bár ilyen esetről még soha senki sem hallott mostanáig. A csodát humoros oldaláról is megközelítő orvosi szóvivő szerint nem valószínű, hogy a brit társadalombiztosítás a jövőben magaslati síterepekre küldi majd a hallási rendellenességekkel küszködőket.  
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.