Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szarvassal ütközött egy síelő, vagy fordítva?

2007.02.07. Bata Attila

Szarvassal ütközött egy síelő, vagy fordítva? Igazán hihetetlen élménnyel lett gazdagabb egy amerikai orvos, aki az észak-amerikai Maine állam Sugarloaf síterepén síelés közben egy szarvassal ütközött. Sífutók gyakran találkoznak vadállatokkal, de ritkaságszámba megy, hogy valaki lesiklás közben egy pályán átrohanó szarvassal karambolozzon.

Dr. Ray Stone nem is igazán tudta, hogy kivel ütközött, amikor hirtelen elterült Sugarloaf síterep Haulback pályáján. Először azt hitte, hogy egy snowboardossal vagy egy részeg síelővel ütközött, de amikor felnézett a bukás után legnagyobb meglepetésére egy szarvast pillantott meg. A szarvas sem járt sokkal jobban, az ütközés után szintén elterült a hóban és vadul kapálózott lábaival.

Stone elmondása szerint éppen kanyarodott, amikor a szarvas átfutott a pályán és hátulról belerohant. Nem is láthatta a pályán átrohanó fehérfarkú szarvast, amely a legelterjedtebb fajtának számít Észak-Amerikában és különösen gyakori ebben az államban. A balesetet a pálya felett üzemelő felvonó utasai is látták, akiket a hóban elterült doktor igykezett megnyugtatni, hogy komolyabb baj nem történt - sem vele, sem a szarvassal.

Az ütközés után a szarvas hamarosan lábra tudott állni és természetesen azonnal elszaladt, Stone pedig folytatta síelését felesége után, akit egy kissé lemaradva követett és már csak a felvonó aljában sikerült utolérnie. Miután elmesélte feleségének a hihetetlen ütközés történetét, a neje első kérdése az volt: "És a szarvasnak nem esett baja?"

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.