Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szarvassal ütközött egy síelő, vagy fordítva?

2007.02.07. | Szerző: Bata Attila
Szarvassal ütközött egy síelő, vagy fordítva? Igazán hihetetlen élménnyel lett gazdagabb egy amerikai orvos, aki az észak-amerikai Maine állam Sugarloaf síterepén síelés közben egy szarvassal ütközött. Sífutók gyakran találkoznak vadállatokkal, de ritkaságszámba megy, hogy valaki lesiklás közben egy pályán átrohanó szarvassal karambolozzon.
h i r d e t é s

Dr. Ray Stone nem is igazán tudta, hogy kivel ütközött, amikor hirtelen elterült Sugarloaf síterep Haulback pályáján. Először azt hitte, hogy egy snowboardossal vagy egy részeg síelővel ütközött, de amikor felnézett a bukás után legnagyobb meglepetésére egy szarvast pillantott meg. A szarvas sem járt sokkal jobban, az ütközés után szintén elterült a hóban és vadul kapálózott lábaival.

Stone elmondása szerint éppen kanyarodott, amikor a szarvas átfutott a pályán és hátulról belerohant. Nem is láthatta a pályán átrohanó fehérfarkú szarvast, amely a legelterjedtebb fajtának számít Észak-Amerikában és különösen gyakori ebben az államban. A balesetet a pálya felett üzemelő felvonó utasai is látták, akiket a hóban elterült doktor igykezett megnyugtatni, hogy komolyabb baj nem történt - sem vele, sem a szarvassal.

Az ütközés után a szarvas hamarosan lábra tudott állni és természetesen azonnal elszaladt, Stone pedig folytatta síelését felesége után, akit egy kissé lemaradva követett és már csak a felvonó aljában sikerült utolérnie. Miután elmesélte feleségének a hihetetlen ütközés történetét, a neje első kérdése az volt: "És a szarvasnak nem esett baja?"

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »