Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szánkóval lopták el a páncélszekrényt Ausztriában

2005.12.14. Bata Attila

A következő hihetetlen történet is csak tél közepén eshet meg és csak ott, ahol jó vastag hótakaró borítja a környéket. Az osztrák Altenmarkt egyik hegyi szállodáját igen furcsa körülmények között szabadította meg bevételei egy részétől három álarcos rabló.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szálloda alkalmazottjai hajnal három tájékán különös hangokra lettek figyelmesek és csak annyit láttak, hogy három alak éppen valami nehéz tárgyat cipel ki a szálloda hátsó ajtaján. Később kiderült, hogy a rablók a páncélszekrényt vonszolták ki a szállodából, amihez tényleg kellettek hárman, mert a széf majdnem másfél mázsa volt.

A páncélszekrényt felpakolták egy régi faszánkóra, amelyet előzőleg gondosan leparkoltak a hátsó bejárat mellett és egyszerűen lecsúsztak a zsákmánnyal a hegyről. Ezeket a régi típusú faszánkókat ma is használják a környéken, főleg egyszerű kezelhetőségük és gyorsaságuk miatt.

A szálloda szerint a széfben kb. ötmillió forintnak megfelelő összeg lehetett. A rendőrség mindenesetre bizakodó, amint felszáll a köd csak követniük kell a szánkó nyomait.  

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.