Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tavaly 7500 pár lécet loptak el az osztrák pályákon

2005.12.05. Bata Attila

A síszezon kezdete előtt az osztrák rendőrség újra nyomatékosan felhívta a síelők figyelmét, hogy fokozottabban vigyázzanak léceikre, mert csak a tavalyi szezonban kb. 7500 pár sílécet loptak el az osztrák terepeken. Ez a szám elég magasnak tűnik, főleg akkor, ha egy átlagos 90-100 napos üzemeléssel számolunk a szezonban, akkor azt mondhatjuk, hogy naponta kb. 75-85 pár léc tűnik el nyomtalanul a szomszédban.

Sajnos, egyáltalán nem túlzás az, hogy nyomtalanul, mert csak az esetek két (!) százalékában sikerült megtalálni a tetteseket. Az idén tovább erősítik az együttműködést a helyi rendőrök, liftkezelők, kölcsönzősök és a Hütték személyzete között, abban a reményben, hogy a felderítési arány növekedni fog, és csökken majd a bejelentett esetek száma. Csak tavaly a lopások által okozott kár elérte a négymillió eurót.

A rendőrség szerencsére nem erősítette meg azt a széles körben elterjedt tévhitet, hogy a léclopások mögött javarészben kelet-európai elkövetők állnak. A legtöbb tolvaj Németországból érkezik és az osztrákok közül kerül ki, valamint minden negyedik elkövető lengyel.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy tegyünk meg mindent a védekezés érdekében. Pl. helyeztessünk kódot a lécekbe, amelyet a lift előtti kapuk néhány terepen már felismernek, a vendéglők előtt lehetőleg egymástól távolabb állítsuk fel a két lécet, és zárható tárolókban hagyjuk őket estére.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.