Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Jelentős leépítések a Salomon cégnél

2005.12.21. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

Nagyon sok síőrültet már nem ér meglepetésként a hír, hogy a francia Salomon sportszergyár a tervek szerint 378 alkalmazottját bocsátja el a közeljövőben. A Salomon is kénytelen volt igazodni a többi sportszergyárhoz és termékei jelentős részét már nem Franciaországban gyártja, hanem kitelepítette őket az olcsóbb keleti országokba, elsősorban Kínába. A cég jelenleg kb. 1500 alkalmazottal dolgozik a francia központokban.

A hír hátteréhez hozzátartozik, hogy az Európai Unió hosszas procedúra után néhány hónappal ezelőtt adta áldását a Salomon-Atomic házasságra. A finn Amer Sports csoport, amely korábban (és most is) az Atomic tulajdonosa volt tavaly megvásárolta az Adidastól a Salomon céget.

Szakértők szerint a két vállalat termékei között lévő átfedéseket előbb-utóbb meg kell majd szüntetni. Az ésszerűsítések iránya valószínűleg az lehet, hogy az Atomic a sílécek, míg a Salomon a síbakancsok gyártására fog specializálódni. Bár előzetes felmérések azt mutatják, hogy a franciák hatalmas része ragaszkodik a hazai márkához (Salomon) és nem tudja elképzelni, hogy helyette külföldi léceket vásároljon.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »