Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ezer pár lécet loptak el tavaly Saalbachban

2005.12.28. | Szerző: Bata Attila
h i r d e t é s

Korábban már írtunk róla, hogy szép számban tűnnek el sílécek az osztrák pályákon az ideérkező külföldi és hazai tolvajok jóvoltából. A legfrissebb hírek szerint Salzburg tartomány sajnos erősen érintett a kérdésben. Becslések szerint évente kb. 3000 pár lécet lopnak el a tolvajok a tartomány sípályáin. Ezen belül is Saalbach-Hinterglemm az abszolút kedvenc, majdnem ezer pár léc tűnik el itt nyomtalanul egy szezonban. A rendőrség egyelőre tehetetlen.

A helyi turisztikai hivatal vezetője szerint a legfontosabb az, hogy a vendégek jól érezzék magukat a tartományban, ezért nagyon fontos, hogy hatékony lépéseket tegyenek a síléc lopások számának csökkentése érdekében. "Egy közös összefogás körvonalazódik a lifttársaságok, a szállásadók, a busztársaságok, kölcsönzők és az utazási irodák között, de a legtöbbet a síelők saját maguk tehetik a sílécük biztonsága érdekében - jegyzi meg a helyi képviselő, egy olyan zár, amellyel a léceket biztonságosan zárhatjuk, csak néhány euróba kerül és jelentősen megnehezíti a tolvajok dolgát."

Abban mindenki egyetért, hogy ez egy kényes téma, és óvatosan kell kezelni a problémát. Az itt pihenőknek érezniük kell, hogy ez egy biztonságos környék és nem kell tartaniuk semmitől. Zell am See rendőrfőnöke szerint, nem szabad, hogy a turistákban olyan kép alakuljon ki a tartományról, amely elriaszthatná őket. Ennek érdekében a szállásadók inkább nem figyelmeztetik a vendégeket, hogy a vigyázzanak a felszerelésükre.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »