Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezer pár lécet loptak el tavaly Saalbachban

2005.12.28. Bata Attila

Korábban már írtunk róla, hogy szép számban tűnnek el sílécek az osztrák pályákon az ideérkező külföldi és hazai tolvajok jóvoltából. A legfrissebb hírek szerint Salzburg tartomány sajnos erősen érintett a kérdésben. Becslések szerint évente kb. 3000 pár lécet lopnak el a tolvajok a tartomány sípályáin. Ezen belül is Saalbach-Hinterglemm az abszolút kedvenc, majdnem ezer pár léc tűnik el itt nyomtalanul egy szezonban. A rendőrség egyelőre tehetetlen.

A helyi turisztikai hivatal vezetője szerint a legfontosabb az, hogy a vendégek jól érezzék magukat a tartományban, ezért nagyon fontos, hogy hatékony lépéseket tegyenek a síléc lopások számának csökkentése érdekében. "Egy közös összefogás körvonalazódik a lifttársaságok, a szállásadók, a busztársaságok, kölcsönzők és az utazási irodák között, de a legtöbbet a síelők saját maguk tehetik a sílécük biztonsága érdekében - jegyzi meg a helyi képviselő, egy olyan zár, amellyel a léceket biztonságosan zárhatjuk, csak néhány euróba kerül és jelentősen megnehezíti a tolvajok dolgát."

Abban mindenki egyetért, hogy ez egy kényes téma, és óvatosan kell kezelni a problémát. Az itt pihenőknek érezniük kell, hogy ez egy biztonságos környék és nem kell tartaniuk semmitől. Zell am See rendőrfőnöke szerint, nem szabad, hogy a turistákban olyan kép alakuljon ki a tartományról, amely elriaszthatná őket. Ennek érdekében a szállásadók inkább nem figyelmeztetik a vendégeket, hogy a vigyázzanak a felszerelésükre.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.