Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Botrány: vadászgéppel repültek síelni a brit pilóták

2006.02.28. Bata Attila

Feldühítette a brit közvéleményt, hogy a hétvégén a Királyi Légierő hat pilótája beindította a Jaguar típusú vadászbombázókat és meg sem álltak a Dolomitok mellett található avianoi amerikai légibázisig. A reptér mindössze 30 percre van a síterepektől.
A Sun bulvárlap szerint a hétvégi "Top Gun" síelés összesen kb. 30.000 fontba (11,2 millió forint) került az adófizetőknek.

A hadsereg hivatalos közleményében gyakorlatként tüntette fel a harci repülőgépek olaszországi kirándulását, de ezt természetesen erős kétkedéssel fogadja a közvélemény. A brit háborús pilótáik sikereit bemutató 1956-ban készült film címét szabadon átköltve gúnyolódnak az újságírók. (Reach for the Sky - Reach for the Ski).

A péntek délután felszállt repülőegységet egy 42 éves Öböl-háborús hős vezette, és mintegy 1100 kilométer megtétele után már élvezték is a Dolomitok csodás havát. Néhány repülőgép kétüléses típus volt, így a különrepülős síelésben részt vettek száma körülbelül 10 fő lehetett.

A botrányt a földi személyzet egyik tagja robbantotta ki, akit rendkívül felbőszített a pénzpocsékolás az adófizetők kárára. Főleg azért volt heves a tiltakozása, mert a földi személyzet büdzséjét az utóbbi időben megkurtították, és néhány fontos eszköz beszerzését elutasították pénzhiányra hivatkozva.

A légierő megerősítette, hogy az említett időpontban valóban 6 gépe tartózkodott az említett útvonalon, de a repülés szerves része volt egy előre eltervezett gyakorlatnak és a pilóták a harcászati együttműködést gyakorolták más NATO országok katonáival.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.