Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elítélték a felvonón menekülő snowboardos bankrablókat

2005.09.28. Bata Attila

Tavasszal egész Ausztrália azon a két fiatalon nevetett, akik télre munkát vállaltak Vailben, Amerika egyik legjobb síterepén és vígjátékba illő módon bénázták el életük első és valószínűleg utolsó bankrablását. Az ausztrálok ezután csak Dumb és Dumber-ként emlegették a párost, utalva ezzel a Jim Carey filmre, amelyben hasonló balkezesek szerencsétlenkednek egy amerikai síterepen.

Nos, megszületett a bírósági ítélet. A bíró szerint egy elfuserált bankrablás is bankrablásnak számít, és így kiosztott nekik fejenként öt-öt év börtönt. Ráadásul a banknak is fizetniük kell egy csinos kis summát. A két fiatal elismerte bűnösségét.

Akkor pörgessük vissza az időt, mi is történt március végén Vailben. A két barát egy síboltban dolgozott mint idénymunkás, és kinézte magának a sípálya melletti bankot. Szereztek maguknak egy riasztópisztolyt és behatoltak a bankba. Talán nem számoltak azzal, hogy nagyon erős ausztrál akcentusuk gyanússá teszi őket már az első percben, de az már talán túlzott önbizalomra utalt, hogy munkahelyük (a síbolt) hatalmas kék jelvénye ott feszített a mellkasukon.

Végül is a 129.000 dolláros zsákmánnyal mindenki szeme láttára elfutottak a kb. négyszáz méterre található sífelvonóig, amely tetejéről több kilométert snowboardoztak le egy parkolóba, ahol ruhát cseréltek és felszálltak egy síbuszra. Talán maga Hollywood sem írhatta volna meg jobban.

A sikert egy helyi gyorsvendéglőben ünnepelték, talán túlzásba vitték az ünneplést, amikor egymást fényképezték le a zsákmánnyal. Később a rendőrök is jót szórakoztak a képeken és megköszönték a segítséget, amelyet a bizonyítékok "előállításában" nyújtottak. Másnap a denveri reptéren próbáltak egyirányú jegyet venni Mexikóba, amelyet nem nagyon kérnek arrafelé. Miután hangosan megvitatták egy retúrjegy vételének a lehetőségét, a szolgálatot teljesítő rendőr felismerte a két fiút a körözésről és az akcentusukról.

Miután átvizsgálták őket mintegy 21 ezer dollárt nem találtak, de a boardozásnál használt minden egyes felszerelésből dollárbankók hullottak ki. 3000 dollár a bakancsból, 25 ezer a boardzsákból stb.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.