Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elfogták a tettest, aki 1998-ban felgyújtotta a síterepet

2005.12.15. Bata Attila

Vélhetően régóta húzódó történet végére kerülhet pont, miután a rendőrség elfogta és kihallgatta azt a hölgyet, akit azzal vádolnak, hogy 1998-ban több társával együtt szándékosan felgyújtotta Vail síterepének több fontos létesítményét.

1998 október 19-én nem sokkal hajnal előtt több helyen is lángra kapott a világ legdrágább síterepe. Négy épület, köztük egy szálloda és a hegyimentők állomása, valamint négy ülőszékes lift teljesen vagy részben megrongálódott. A szállodát teljesen le kellett bontani és az új épület két évvel később nyílt csak meg.

Hét éve kutatta a rendőrség és az FBI a tetteseket, ezalatt több mint 100 gyanúsítottat hallgattak ki. Erős volt a gyanú, hogy belső dolgozó lehetett a tettes, mert ismerni kellett a helyi viszonyokat  ahhoz, hogy rövid idő alatt hatalmas pusztítást okozhassanak. Szintén a gyanúsítottak között volt több környezetvédő, akik a tűz időpontjában Vailtől pár kilométerre táboroztak.

A környékbeliek megnyugvással fogadták a hírt, több gyanúba kevert személy is végre tisztázhatta magát. A nyomozás elég sokig tartott, még annak ellenére is, hogy a nyomravezetőnek 50.000 dollár jutalmat ajánlottak fel.

Az elkövetőket ökoterrorizmussal vádolják. A síterep 12 milló dollárt költött az újjáépítésre és az 1998 októberi tűzeset komoly fennakadásokat okozott a következő síszezonban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.