Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elkészült Amerika tíz legjobb síterepének idei rangsora

2006.09.20.

Vail
Vail

Észak-Amerikában is lassan kezdődik a síszezon. Ha nem nagyon bíznánk abban a pár centi friss hóban, amely a napokban már tesztelte Colorado és Kanada hegyeit, akkor hamarosan jön a szezonvárás egyik legbiztosabb és abszolút csalhatatlan jele is: a jövő héten kerül az utcára a SKI MAGAZIN szokásos melléklete, amelyben közzéteszik a térség 50 legjobb síterepének hagyományos rangsorát.

A síelők által a síterepek közötti eligazodásban iránytűként használt éves lista az októberi számban jelenik meg, amely szeptember 26-án kerül az újságosstandokra. A felmérés a símagazin olvasói megkérdezése alapján összeállított lista eredménye. A részletes kérdőív kitöltésében az a 6000 előfizető vehetett részt, akik már legalább két éve tartós előfizetői a magazinnak.

Az idei végeredmény érdekessége, hogy a tavalyi második és az előző évek sokszoros legjobbja a coloradoi Vail visszaszerezte az első helyet, miután a tavalyi győztes Deer Valley (Utah) a második helyre szorult. A felmérés érdekessége, hogy az olvasók külön kategóriában szavaznak a "kedvezőtlenebb" körülményekkel megáldott keleti-parti síterepekre, ahol idén már tizedszer lett első Tremblant, (Quebec).

Az elsők elsője Vail az idén a megvizsgált 18 szempontból tizenháromban végzett az első tíz helyen, így nem csoda, hogy a legváltozatosabb pályákkal és a legjobb freeride tereppel büszkélkedő terep az első helyen zárt. A vizsgált szempontok között például az alábbiak szerepeltek: megközelíthetőség, összbenyomás, Apres Ski, családi programok, pályakarbantartás, liftek, szállások, hegyi vendéglők, táj szépsége, szolgáltatások, hó minősége, terepek nehézsége, terepek változatossága, időjárás, stb. Fontos szempont volt, hogy csak azok az olvasók értékelhették az adott síterepet, akik az utóbbi két évben síeltek ott, és évente legalább 23 napot síelnek.

Nos, íme Észak-Amerika 10 legjobb síterepe a SKI Magazine olvasóinak szavazatai alapján:

1.  Vail, (Colorado)              
2.  Deer Valley, (Utah)
3.  Snowmass, (Colorado)         
4.  Whistler/Blackcomb, (B.C.)
5.  Park City, (Utah)
6.   Breckenridge, (Colorado)
7.   Aspen, (Colorado)
8.   Beaver Creek, (Colorado)
9.   Steamboat, (Colorado)
10.  Sun Valley, (Idaho)

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.