Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik síterep nyit ki az idén először?

2006.10.10.

Melyik síterep nyit ki az idén először? Észak-Amerikában megkezdődött a szokásos versenyfutás a síterepek között. A szokásos tét: melyik síterep nyit ki először az idén? Igazából úgy is fel lehet tenni a kérdést, hogy idén is Loveland lesz az első, vagy sikerül valamelyik másik terepnek megelőznie?
A "legek" országában marketing szempontból nagy jelentősége van annak, hogy melyik síterep büszkélkedhet azzal, hogy náluk lehet először síelni a szezonban. Mivel itt a nyári gleccsersízés terepek hiányában kevésbé jellemző, mint Európában és aki síelni szeretne az inkább az Andokba utazik, ezért csak a téli szezonban üzemelő terepekről van szó.

A legelőnyösebb helyzetben a coloradói terepek vannak, amelyek 3000 és 4000 méter közötti sípályákat is kínálnak. Az idei verseny várhatóan Loveland, Arapahoe Basin és Silverton között dől el. Az első kettő nagy előnye, hogy hatalmas tározókkal és most már a nap 24 órájában üzemelő hóágyúkkal rendelkeznek. Silvertonban ugyan nincs hóágyú rendszer, de a szeptember végi váratlan havazásnak köszönhetően majdnem egy méter friss hó esett, amely már jelentősen vékonyodott azóta, de egy újabb nagy havazás esetén itt is reménykedhetnének.

Loveland és Arapahoe Basin mondhatni ősi riválisok ebben a versenyben. Az egymástól negyedórára található két terep csatájából tavaly Loveland került ki győztesen. Akkor október 14-én indították be a lifteket először. Az idén még döntetlen is lehet, hiszen mindkét síterep október 20-i nyitást célozta meg.

Amíg odaát az október vége már realistásnak számít, addig nálunk a közeli terepeken inkább a november közepén vagy november végén lehet majd először síelni. A tervek szerint az osztrákoknál Obergurgl-Hochgurgl lehet szokás szerint az első nem gleccser pálya, amelyik megnyílik. Szlovákiában is valószínű a november végi vagy december elejei nyitás. Itt hagyományosan több síterep is megnyílik egyszerre ugyanazon a hétvégén. Érdekes, hogy a Rohács hegységben található Zverovka-Spálena síterep szeret az első lenni, és rendszerint egy nappal korábban már elindítja a liftjeit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.