Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a síszezon Észak-Amerikában

2006.10.14.

Kemény küzdelem alakult ki a colorádói síterepek között, hogy melyik lesz idén az első, amely hivatalosan is beindítja a lifteket és fogadhatja az első síelőket. Ahogy már korábban jeleztük, két szomszédos síterep - Loveland és A-Basin (teljes nevén Arapahoe Basin) - pénzt és energiát és legfőképpen hóágyúkat nem kímélve mindent beleadott, hogy első legyen. Az idén A-Basin volt Amerika leghamarabb megnyíló síterepe.

Hivatalosan is megkezdődött a 2006/2007-es szezon Észak-Amerikában
Hivatalosan is megkezdődött a 2006/2007-es szezon Észak-Amerikában

A hangulathoz az Észak-Amerika jelentős részét elárasztó szokatlanul korai hideg és havazás is besegített. Nagyon régen nem esett ennyi hó, ilyen korán az alacsonyabb helyeken, amelyhez szokatlanul hideg hőmérséklet is párosult. A-Basin hatvanéves működése alatt még sosem kezdődött ilyen korán a szezon. Ez még biztató is lehet az egész idényre nézve. A-Basin teljesítménye marketing szempontból szinte megfizethetetlen. Rengeteg síelő megjegyezte most a síterep nevét, főleg azután, hogy egy nappal utasította maga mögé az előző hat évben mindig első Loveland-et.

Valószínűleg nem lehet rossz A-Basin környékén lakni, hiszen alig több mint négy hónapot kellett csak várni ebben az évben és újra lehet síelni. Idén a colorádói terepek közül utoljára itt állították le a lifteket június 4-én. Az előző szezonban összesen 227 havas nappal (több mint hét hónap!) dicsekedhet a 3286 és 3978 méteres magasságon elterülő síterep.

Péntek reggel egy majdnem ötven centiméteres, mesterséges és természetes hóból készített, alaposan leratrakolt réteggel várta a síterep az évad első vendégeit. A síterep becslése szerint kb. 300-400 fő csatolt fel az első napon. A korai síelésnek persze ára is van. A felnőtt napijegy az egyetlen megnyitott pályára és liftre valamint szintén behavazott Terrain Parkba 43 dollárba (kb. 9300 Ft) kerül.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.