Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás + hóágyúzás: szezonkezdet Amerikában?

2009.09.22. Bata Attila

Havazás + hóágyúzás: szezonkezdet Amerikában? Ahogy mondják, most már hivatalosan is beköszöntött a 2009/2010-es szezon Észak-Amerikában, hiszen ezt sokan attól a pillanattól számítják, hogy az első hóágyúkat beindították. A Colorado államban található Loveland síterepe az idén is az elsők között szeretné megnyitni kapuit, és tegnap óta már hóágyúznak.
A hagyományos szezon előtti verseny ismét elkezdődött Észak-Amerikában. A kérdés ugyanaz, melyik síterep nyithat ki az idén először és ezzel hatalmas adag ingyen reklámhoz juthat az észak-amerikai médiában. A verseny valószínűleg az idén is csak kétesélyes lesz. A 3000 méter magasságban elterülő pályákkal büszkélkedő Loveland vagy A-Basin (teljes nevén Arapahoe Basin) lehet a befutó. Mivel Loveland beindította a hóágyúkat, szinte csak pillanatok kérdése lehet, hogy mikor dönt hasonlóan a rivális síterep.

Loveland döntését megkönnyítette, hogy hétfő estig már egy vékonyabb hóréteg is összegyűlt a magasabb hegyekben, így a természet, ha nem is segített be jelentősen, de azért megadta az alaphangulatot az idei szezonkezdethez. Az eredeti tervek szerint a hét közepén amúgy is elkezdődött volna a hóágyúzás, a tavalyi évhez hasonlóan idén is a szeptember 24. volt betervezve. Az időjárás viszont olyan kedvezően alakult, hogy bűn lett volna kihagyni a mostani hideg és száraz napokat.

A szomszédos rivális A-Basin síterepén is havazott, itt még nem indultak be a hóágyúk. Egyelőre mindkét síterep titkolózik a tervezett nyitással kapcsolatban. A korábbi években általában október 10. körül nyitott ki az első síterep Észak-Amerikában, a kérdés az, hogy az idén sikerül-e ennél is korábban elkezdeni a szezont, és természetesen, hogy melyik síterep nyit ki először, és kerül be az amerikai média hírei közé.

A versenyt az időjárás is segítheti. Az időjárási előrejelzések szokatlanul kedvezően alakulnak. A helyi meteorológusok szerint szerda estig akár 40 cm friss hó is eshet a 2200 méter feletti területeken.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.