Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött az idei síszezon Észak-Amerikában!

2009.10.08. Bata Attila

Megkezdődött az idei síszezon Észak-Amerikában! Az amerikai Loveland síterepe bejelentette, hogy helyi idő szerint szerda reggel 9-kor megkezdődött a 2009/2010-es síszezon, amely azt jelenti, hogy ezzel beindul a szezon Colorado államban, illetve Észak-Amerikában is. Negyven éve nem kezdődött ilyen korán a síszezon a környéken!
Az időjárásnak köszönhetően már szeptember 21-én beindították a hóágyúkat és azóta folyamatosan lőtték a pályákat. Közben a pályamunkások is kivették a részüket a munkából, és a nyitás előtti estére sikerült elkészíteni a Chair 1 lift melletti pályákat. A síterep szóvivője szerint három pályán majdnem fél méter vastag tömörített alapot raktak le a pályák teljes szélességében. A pályák alsó és felső részei között kb. 300 méter szintkülönbséget síelhettek az első síelők, és összesen körülbelül 1600 méter hosszúságú pálya állt rendelkezésükre.

Az első nap mindig nagy eseménynek számít, természetesen ennek szépen meg is kérték az árát. A nyitónapi síelés 44 dollárba (kb. 8000 Ft) került, és ezért a fentebb említett körülmények vártak a síelőkre.

Megkezdődött az idei síszezon Észak-Amerikában!
Megkezdődött az idei síszezon Észak-Amerikában!
Több síterep is beindította a hóágyúit, többek között a szomszédvár, a nagy vetélytárs Arapahoe Basin is. Ők nagyon sportszerűen gratuláltak Loveland-nek az elsőséghez, de megjegyezték, hogy jövőre más lesz a helyzet. Valószínűleg ők sem annyira szomorúak, hiszen ott péntek reggel kezdik meg az idei szezont, amely az eddigi legkorábbi időpont a síterep 64 éves története alatt. A hétvégén itt is hasonló hóviszonyok várják a gyakorlott síelőket, a kezdőknek épített pályák egyelőre zárva lesznek.

Az eddigiektől eltérően egy harmadik síterep is beszállt az idei versenybe. A váratlanul felbukkanó síterep, a Las Vegas Ski & Snowboard Resort, szintén beindította liftjeit, és megkezdte az idei szezont hét héttel a tervezett szezonnyitó előtt. Idén ők nyitottak ki másodiknak Észak-Amerikában. Itt csak a kezdő pályákat nyitották meg, 30-45 centiméteres tömörített alappal, és 20 dolláros jegyekkel várják az érdeklődőket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.