Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Íme, az elmúlt három év legjobb észak-amerikai síterepe

2022.10.18. Bata Attila

Mondhatnánk, hogy beállt a ranglista, hiszen az idén is az Idaho államban található Sun Valley kapta a legjobb észak-amerikai síterep elismerését. Megőrizte második helyét Deer Valley (Utah), a harmadikat pedig Aspen (Colorado).
Sun Valley
Sun Valley
A SKI Magazine Észak-Amerika egyik elismert síeléssel foglalkozó kiadványa. Tekintélyes olvasótáborát minden évben megszavaztatják a legjobb síterepekről. A síterepeket számos szempont alapján pontozzák, ebből kerül ki az összetett győztese. Azonban bármelyik kategóriában (pl. legjobb hó, pályaelőkészítés, vagy hütték) első helyezett síterepek boldogan teszik közzé helyezéseiket információs felületeiken.

Azt még tegyük hozzá, hogy az országokat (Kanada + USA) kettéválasztották nyugati, illetve keleti csoportra. Mivel a keletiek rosszabb adottságúak, így igazságosabb őket elválasztani. Az olvasók szavazati alapján megválasztott legjobb nyugati síterep egyben az összetettben is a legjobbnak tekinthető.
A köszönet - Sun Valley
Sun Valley a legrégebbi amerikai síterep, amely szervezetten turistákat fogad. Az olvasók igenis értékelték, hogy az 1936-os alapítása óta, több más sítereppel ellentétben, nem vált egy hatalmas plázává a hegy aljában. Első helyen végzett az alábbi kategóriákban: általános elégedettség, felvonók, étkezési lehetőségek és helyi sajátosságok. Szintén jó eredményt ért el a ratrakolás, szállások, apres ski, éjszakai élet és családbarát kategóriákban.

A síelők tisztában vannak a síterep nehézkes megközelítésével, a kevésbé változatos pályákkal és a „nem a legjobb hóminőséggel”, de a szolgáltatások minősége és a hangulat úgy látszik sokaknál nagyon is számít.
A 2020-21-es szezon végén - Sun Valley
A második helyen a korábbi első, és az utóbbi évtized egyik állandó dobogósa Deer Valley (Utah) végzett. Az utóbbi időben korábbi hírnevéhez felzárkózó Aspen Snowmass négy összekapcsolt sírégóját szavazták meg a harmadiknak. A kanadaiak idén alig maradtak le a dobogóról. Banff Sunshine a negyedik, Whistler az ötödik helyen végzett.

A lista legnagyobb meglepetése, hogy a második helyezett szomszédja, Park City (Utah) 17 helyet csúszott le, és még épphogy befért a legjobb 30-ba. A síterepet egyébként az előző évtizedekben nagyon jól szereplő, de most csak 20. helyezett Vail üzemelteti, akik összesen 8 sítereppel szerepelnek a listán. A zuhanás oka, hogy a covid alatt a síterep nem tudott megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt kiállítani a szezonra. Annak ellenére sem, hogy márciusban már felemelték a minimál órabért 20 dollárra. A szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszos hozzászólások gyakoriak voltak a közösségi oldalakon egész szezonban.

A nyugati oldal legjobb 30 síterepeinek listája itt található.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.