Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Idén is Whistler a legjobb észak-amerikai síterep

2016.10.15. Bata Attila

A Ski Magazine a világ legrégebbi és legátfogóbb felmérését végzi már 29 éve. Minden szezon végén kérdőívekben kérdezik meg olvasóiakat az előző szezon tapasztalatairól. Az idei szavazáson ismét, egymás után a harmadik évben, a kanadai Whistler-Blackcomb végzett az élen.
Whistler, Kanada
Whistler, Kanada
Az idén 15 ezer olvasó szavazott Észak-Amerika legjobb síterepére. A szavazásnál 18 kategóriában pontoznak. Jellemzően ezek a kategóriák alapjában megegyeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket a síelők mérlegelnek a síterep kiválasztása előtt. A kategóriák között szerepel például a legjobb liftek, pályák, pályán kívüli síelés, hóbiztosság, après ski, ratrakolás, mennyire gyermekbarát a síterep és számos egyéb fontos szempont. Ezen felül természetesen a pontokat összesítik, és így születik meg az összetett győztes, vagyis a legjobb síterep.

Az észak-amerikai síterepek földrajzi elhelyezkedésük alapján két csoportban versenyeznek. A keleti oldal síterepeinek adottságaik miatt esélyük sincs felvenni a versenyt a nyugati terepekkel, ezért kettéválasztják Észak-Amerikát. A tavalyi szezon egyébként is nagyon gyengére sikerült hóhiány miatt a keleti oldalon. Mi is csak a nyugati régió síterepeit listázzuk.

A kanadai Whistler Észak-Amerika legnagyobb síterepe, érdekesség, hogy nyáron felvásárolta őket az idén 4. helyezett amerikai Vail síterepe. Az összesített listán az idén már harmadszor végeztek az élen egymás után, de az utóbbi öt évet nézve is négyszer voltak az elsők.

Whistler a terep változatossága és a síelésen kívüli szabadidős tevékenységek kategóriáiban végzett az első helyen. Második lett a szállások és az après ski kategóriákban. Harmadik helyen értékelték a legjobb liftek, vendéglők és parkok között.

A tíz legjobb az összetett rangsorban:

1. Whistler Blackcomb
2. Aspen Mountain
3. Deer Valley
4. Vail
5. Jackson Hole
6. Beaver Creek
7. Steamboat
8. Telluride
9. Snowmass
10. Sun Valley
KOMMENTEK
jóska63 | 2016.10.15. 13:07
Hát pályát kezelni megtanulhatnának, mert az csapnivaló

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.