Menü ≡

Ismét Deer Valley (Utah) a legjobb amerikai síterep

2010.10.05. | Szerző: Bata Attila
Ismét Deer Valley (Utah) a legjobb amerikai síterep Úgy néz ki, nincs túl sok vita arról, hogy melyik a legjobb amerikai síterep manapság. Egymás után negyedszer végzett az idén is az első helyen Deer Valley síterepe. Az amerikai SKI Magazine olvasói az idei szezonra sem találtak jobbat a Utah államban található síterepnél.
h i r d e t é s
Az símagazinnak körülbelül 1,6 millió olvasója van, kétharmaduk 35 év feletti férfi. A felmérés alapján az olvasók nagy része 100.000 dollár feletti éves jövedelemmel büszkélkedhet, az olvasótábor átlagos éves bruttó jövedelme 91.800 dollár (kb. 18,3 millió forint). Csak azok az olvasók vehetnek részt a szavazásban, akik legalább két éve síeltek az adott terepen és évente 23 napot síelnek.

Összesen 18 szempont alapján értékelik a síterepeket. A vizsgált szempontok között például az alábbiak szerepeltek: megközelíthetőség, összbenyomás, apres ski, családi programok, pályakarbantartás, liftek, szállások, hegyi vendéglők, táj szépsége, szolgáltatások, hó minősége, terepek nehézsége, terepek változatossága, időjárás, stb.

A lista minden év októberében jelenik meg az előző szezon tapasztalataival, de a következő szezonra érvényes, így tehát Deer Valley most 2011-re lett első. Eddig soha egyetlen síterep sem lett első négyszer egymás után.
2010.10.05. 16:58:01 Gabor11
Valaki aki jart mar itt, ossze tudna hasonlitani egy mondjuk kozepes francia (Valloire) vagy egy jobb osztrak (Schladming) regioval ?
2010.10.05. 17:19:04 Bata Attila
Még nem jártam itt, de a hely egyik legfőbb vonzereje a hó. A különlegesen száraz porhó.

Ezen felül első lett pályakarbantartásban, kiszolgálásban, és "hüttékben". Második lett liftek minősége, időjárás és családi programok kategóriákban.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »