Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: hatalmas havazás után nyitnak a síterepek

2022.11.16. Bata Attila

Ritka nagy havazásokkal zárult az október és indult a november Észak-Amerika hegyeiben. Az elmúlt hetekben legalább három hullámban hatalmas mennyiségű hó hullott le. Nem csoda, hogy sok síterep kihasználta a hirtelen jött esélyt, és jóval a tervezett dátum előtt megkezdték a szezont.
Brian Head Resort (Utah) Kép: Ron Iwamiya
Brian Head Resort (Utah) Kép: Ron Iwamiya
Az előző hétvégén, november második hétvégéjén, már kb. 30 síterep üzemelt Észak-Amerikában. Ez egyrészt egy szokatlanul magas szám az évnek ebben az időszakában, másrészt a síelők visszajelzései alapján ennyi havat sokan még sosem láttak egy novemberi nyitónapon.

A nagy havazást a többi síterep is igyekszik kihasználni, így a mostani hétvégére újabb nyitások várhatók. A hétvégén üzemelt (hétközben nem mindegyik tart nyitva) síterepek közül 9 Kaliforniában, 8 Coloradoban található. A hétvégén Utah állam is kapott egy újabb nagy havazást. A fenti képen látható Brian Head 48 óra alatt 60 centiméter hóval lett „gazdagabb”. Ebben az államban három síterep indult be a tervezettnél korábban.

A hétvégére újabb havazás várható, amely a középső és a keleti részeken is segítheti a síterepeket a nyitásban és az újranyitásban. Például az idén a minnesotai síterepek kezdték meg először a szezont, de azóta már csak egy maradt nyitva az időjárás miatt.

Jelenleg a kaliforniai Mammoth Mountain tetején legvastagabb a hóréteg. A tegnap mért 195 centiméter már csökkenést is mutat az előző napokhoz képest. Sok síterepen méteresnél vastagabb havat találunk a felsőbb régiókban.

Nézzünk néhány havas videót az előző napok észak-amerikai terméséből.
Utah, pályán kívül friss hóban
Utah: a szokásos átlaghoz képest négyszeres a hóvastag a hegyekben
Brighton és Solitude (Utah) nyitónapon még nem látott ennyi havat
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.