Menü ≡

Szavazás: Deer Valley a legjobb amerikai síterep

2017.10.04. | Szerző: Bata Attila
Szokás szerint, a szezon előtt az egyik amerikai síelős magazin olvasói idén is megszavazták a legjobb észak-amerikai síterepeket. Tíz kategóriában szavaznak az olvasók, majd összesítik a pontokat. Idén a hat évvel ezelőtti győztes, a 20 éve az élvonalban található Deer Valley lett az első.
h i r d e t é s
Az első helyen Deer Valley (Utah állam) síterepe végzett. Igen, ez tényleg SÍTEREP. Egyike annak a három amerikai síterepnek, ahová nem engedik be a snowboardosokat. Érdekesség, hogy Deer Valley az elmúlt 20 év szavazásain mindig a dobogón végzett, utoljára 2011-ben került a lista élére. Négy kategóriában (ratrakolás, szolgáltatások, szállás és gyermekbarát környezet) végeztek az élen.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Második helyen az itthon kevésbé ismert Sun Valley végzett. Tavaly visszaestek az ötödik helyre a tavalyelőtti második helyről, amelyet most visszaszereztek. Ők a legjobb pontokat a liftekre kapták, második helyen végeztek a ratrakolás kategóriájában. Ez a két kategória a síterep erőssége. Az utóbbi három évben ők nyertek a legjobb liftek kategóriájában, az utóbbi hat évben mindig dobogósok voltak a ratrakolás tekintetében.
A kanadai Whistler tavaly még első volt, de azóta rekordösszegért megvették a coloradóiak. Ez poénnak jó, de a visszaesésnek valószínűleg nem ez az oka.

A legjobb 15-ben három aspeni síterep is szerepel. Negyedik helyen Snowmass, ők még sosem szerepeltek ilyen előkelő helyen a SKI Magazine listáján. Highlands feljött a nyolcadik helyre, öt éve nem voltak a legjobb tízben. Kissé meglepő Aspen Mountain 12. helye, a tavalyi 2. hely után. Bár, így utólag az tűnik kiugrásnak a korábbi évek és a mostani helyezés után.

A legjobbak:

1. Deer Valley, Utah, 2. Sun Valley, Idaho, 3. Whistler/Blackcomb, B.C., 4. Snowmass, Colorado, 5. Telluride, Colorado, 6. Vail, Colorado, 7. Jackson Hole, Wyoming, 8. Aspen Highlands, Colorado, 9. Beaver Creek, Colorado, 10. Whitefish Mountain Resort, Montana, 11. Steamboat Ski Area, Colorado, 12. Aspen Mountain, Colorado, 13. Big Sky, Montana, 14. Crested Buttte, Colorado, 15. Breckenridge, Colorado

A listára csak a nyugati országrész síterepei kerültek fel, adottságaik révén a keleti part síterepei hátrányból indulnak.

A lista fontossága vitatott. Az élen állók természetesen büszkék rá, a lenti régió síterepei pedig próbálják elbagatellizálni a rangsort. Még az első helyezett Deer Valley sem csinál belőle nagy ügyet. "Az elismerés arra jó, hogy a 2800 alkalmazott továbbra is figyeljen arra, hogy magas színvonalon végezze munkáját és továbbra is a legjobbak maradjanak. Persze az sem rossz, hogy ilyenkor kicsit több a telefonos érdeklődés, és megszaporodnak az internetes foglalások. " - nyilatkozta a síterep illetékese.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »