Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás és melegrekord egyszerre érte el Kanadát

2007.05.25.

Havazás és melegrekord egyszerre érte el Kanadát Érdekes arcát mutatja a kanadai időjárás. Ontario tartományban a szokatlan meleg valószínűleg megdönti az eddigi melegrekordot, míg Calgary lakosai ma reggelre 15-20 cm friss hóra ébredtek és a hőmérséklet is fagypont alatt maradt. Az erős széllel kísért havazás megbénította a város reggeli életét.

Másfél héttel ezelőtt még a hirtelen jött enyhe idő okozott gondokat Kanada hegyvidéki részein, hiszen a hegyekben lévő 2-3 méteres hótakaró extrém gyorsasággal kezdett el olvadni, ami egyes területeken áradásokat eredményezett. Most azonban helyenként 20 cm friss hó lepte meg Calgary lakosait, akik javában készülődtek a hosszú hétvégére.

A nehéz és nedves hó súlya alatt számos fa tört ketté és több villamosvezeték is leszakadt, így csütörtök reggelre közel 7000 háztartás maradt áram nélkül, igaz a problémát néhány óra alatt sikerült megoldani. A közlekedésben az úttestre dőlt fák okozták a legnagyobb gondot, így voltak olyan városrészek és kisebb települések, amelyek időlegesen elérhetetlenné váltak. Bár a mai éjszakára kisebb havazást jósolnak, de holnaptól már melegebb időt ígérnek az ottani meteorológusok.

A hideghullám és az enyhe havazás nem szokatlan Calgary környékén az évnek ebben a szakaszában, de a fagypont alatti hőmérséklet és a 20 centiméteres összefüggő hótakaró jóval téliesebb a szokásosnál. Annál szokatlanabb az Ontario tartományt elárasztó meleghullám. Az előrejelzések szerint ma Torontóban 32 fok várható, amellyel megdőlne az 1991-es eddigi melegrekord.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.