Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Whistler: 10 méter hó hullott eddig a szezonban

2007.02.23. Bata Attila

Whistler: 10 méter hó hullott eddig a szezonban A kanadai Whistler megtartotta a szokásos ünnepségét, amelyre mindig akkor kerül sor a szezonban, ha az addig lehullott hó mennyisége meghaladja a sokéves átlagot. A hét közepéig összesen 1026 cm hó hullott és ez meghaladta az 1006 centiméteres sokévi átlagot.

Az égiek ezen a héten is kegyeibe fogadták a kanadai síterepet és folyamatosan havazott egész héten. A hét elejei 20-35 cm friss hónak köszönhetően túlléptek a tízméteres átlagot, és azóta is további 20-30 cm friss hó hullott Észak-Amerika legnagyobb síterepére.

A síterep marketing igazgatója szerint a terület hóbiztosságának a titka, a kitűnő földrajzi fekvése. Az idei remek hóviszonyokat pedig nagyszerűen megalapozta a hóban gazdag novemberi hónap, amikor összesen 416 cm hó hullott. Ehhez képest kicsit kevésnek tűnhet a decemberben hullott 275 cm és a januárban esett 254 cm hó, de ezeket az adatokat bármelyik európai síterep szívesen elfogadta volna az idén, még annak az árán is, ha el kellett volna viselni a hozzátartozó gyakori mínusz 20-30 fok körüli hőmérsékleteteket.

Whistler tehát ünnepelhet, és a rekord mellett van még egy ok az ünneplésre. Elkezdődött a visszaszámlálás. Már kevesebb mint három év van még hátra a 2010-es Olimpiai Játékok megnyitójáig, amelynek hivatalosan Vancouver lesz a házigazdája. Egész februárban fesztiválokkal és kiállításokkal hívják fel a helyiek és a turisták figyelmét erre az eseményre. Az Olimpia összes versenyszáma bemutatkozik a nagyközönség előtt, filmvetítéseken és kiállításokon keresztül, valamint számos híres sportolót hívtak meg több hétig tartó rendezvényekre.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.