Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mától hóágyúznak a Sziklás-hegység síterepén

2007.09.19. Bata Attila

Mától hóágyúznak a Sziklás-hegység síterepén Bár az idei európai szeptemberi havazás mind nagyságában és időpontjában is megelőzte az észak-amerikai hópihéket, azért odaát sem tétlenkednek. Ma este ünnepélyesen megkezdik a hóágyúzást a Sziklás-hegységben található Loveland síterepén.

Már hetek óta forog a számláló a síterep weboldalán, amely a hóágyúzás megkezdéséig hátralévő időt mutatja. Vélhetően nem jön közbe semmi rendkívüli, és akkor helyi idő szerint szerda este beindulnak a hóágyúk és megkezdődik a hógyártás Észak-Amerika egyik legkorábban síelhető síterepén.

Az időjárással valószínűleg nem lesz gond, hiszen hétfőn az egész Sziklás hegységben lehullott a szezon első mérhető mennyiségű hava. Érdekes, hogy a hidegebb hőmérsékletek, a havas hegycsúcsok látványa egyre több helyi lakosban tudatosította, hogy hamarosan itt a tél, és rekordmennyiségű szezonbérletet adtak el az előző napokban. A helyi lifttársaság nem is mulasztotta el világgá kürtölni ezt a hírt, így vélhetően még több bérlet fogy a közeli napokban.

Loveland évek óta hatalmas küzdelmet vív a közeli Arapahoe Basin terepével, hogy melyik síterep nyit ki először a szezonban. Az egy-két pályán lehetővé tett korai síelés még messze van az igazitól, de hatalmas reklámot jelent egy olyan országban, ahol mindenki első akar lenni valamiben. A tavalyi versenyt Arapahoe Basin nyerte miután már október 13-án üzemeltek, Loveland egy nappal maradt le.

A Sziklás hegységben hagyományosan korán nyitnak a síterepek. Az idei szezonban is novemberi nyitásról beszélhetünk. November 9-én nyit Breckenridge és Keystone, egy héttel később Vail, és november 21-én a szomszédos Beever Creek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.