Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vail: emelkedett a bliccelők száma a lifteknél

2007.02.08.

Vail: emelkedett a bliccelők száma a lifteknél Jelentősen nőtt a síbérlettel visszaélők száma az idei szezonban a síelés egyik fellegvárában, Vailben. Az idei szezonban jóval többen próbáltak meg csalni a síbérletekkel mint korábban. A rendőrség szerint azért emelkedett jelentősen a csalások száma, mert az idén jelentősen megszigorították az ellenőrzéseket.

A leggyakrabban elkövetett csalásnak az számít, amikor többen próbálnak meg egy bérlettel felvonózni. Amerika nagy részén, így itt sem találunk automata kapukat a lifteknél, hanem a személyzet egy hordozható leolvasó készülékkel ellenőrzi egyenként a bérleteket. A személyzet külön tanfolyamon vett részt a bliccelők hatékonyabb kiszűrése érdekében és az idei bérletekre a könnyebb ellenőrzés miatt már nagyobb fényképek kerültek. A síterep bevallotta, hogy az ellenőrök jutalékot lapnak minden lefülelt bliccelő után, de annak az összegét nem árulták el.

A síterep rendőrsége a novemberi szezonkezdet óta 42 embert vett őrizetbe, közülük 32-őt síbérlettel való visszaélés miatt. Az említett szám igencsak jelentősnek tűnik az előző szezon hasonló időszakával összehasonlítva, akkor összesen csak három bliccelővel akadt dolguk. A csalások száma rendszerint a tavaszi szünet ideje alatt ugrik meg, amikor rengeteg fiatal tölti az iskolai szünetet a sípályákon.

Az üzemeltetők szerint a tavalyi 64 ismert visszaélés az idén legalább a duplájára fog emelkedni, hiszen a tavaszi szünet még előttünk van. Vail, amely közismert méregdrága síbérleteiről, jelentős emelkedést ért el a szezonjegyek eladásának tekintetében. Több mint 21 százalékkal több bérletet adtak el az idei szezonra mint tavaly. Az emelkedés köszönhető a szigorúbb ellenőrzéseknek is.

Akit az ellenőrök elkapnak, annak pénzbírságot kell fizetnie, amely 75 dollártól akár 1000 dollárig is terjedhet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.