Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helikopteres síelés a kanadai Sziklás-hegységben

2007.11.02. Bata Attila

Helikopteres síelés a kanadai Sziklás-hegységben Budapesten járt a kanadai Sziklás-hegységben található Revelstoke mellett üzemelő helikopteres síeléssel foglalkozó társaság egyik magyar képviselője. Egy rövid bemutatón kiderült, hogy nem mindennapi élményben részesülhetnek azok, akik eljutnak síelni ebbe a csodálatos környezetbe.

Revelstoke egy teljesen új kanadai síterepnek számít, annyira új, hogy az idei szezonra készül el a nyolcszemélyes Poma-Leitner kabinos lift és egy négyszemélyes ülőszékes felvonó. Ezzel már több mint 1500 méternyi szintkülönbséget lehet síelni magán a síterepen is.

A fejlesztések nem állnak meg. A több évre megtervezett fázisoknak megfelelően fokozatosan fejlődik majd a síterep. Jövő nyáron újabb felvonók készülnek el, és így jövőre itt lesz Észak-Amerika legnagyobb szintkülönbségű (1829 méter) sípályája.

A síterep nagyszerű hóviszonyokkal büszkélkedhet, egész szezonban átlagosan 12-18 méter hó hullik összesen, amely az idei szezonban még több is lehet, hiszen La Nina év következik az időjárásban, amely leegyszerűsítve a szokásosnál hidegebb és csapadékosabb telet jelent Észak-Amerikában, amelyet már nagyon várnak az itteni síterepek.

A környék azonban mégis a helikopteres síeléséről híres. Talán nem véletlenül erre a környékre koncentrálódik a világ helisíelésének nagy része. Többnapos turnusokban a helikopteres társaságok több tízezer méter szintkülönbség lesíelését garantálják, de a megszállottaknak semmi sem tiltja, hogy annyit síeljenek, amennyit csak bírnak.

A környékbeli hegyekben csaknem 200 útvonal várja a heli-síelőket, akik változatos terepeken csúszhatnak le. Fent gleccserek, lentebb sziklás hegyoldalak, legalul pedig erdőben fák között lehet síelni az igazi észak-amerikai porhóban.

Kiderült, hogy számos honfitársunk is évek óta visszajáró vendégnek számít már a környéken. Lehetőleg szánjuk a síelés előtt egy-két napot az időeltolódás miatti akklimatizálódásra, nem árt, ha jól tudunk síelni mélyhóban és tartsuk be a túravezetők utasításait és akkor tényleg felejthetetlen marad a kaland. Az árakról a társaság weboldalán található részletes információ.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.