Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Három napon múlt az új hórekord Denverben

2007.02.21. Bata Attila

Három napon múlt az új hórekord Denverben Az idei híradásokban gyakran szerepelt az amerikai síelés legfontosabb nagyvárosa, Denver. Az előző hónapokban számos hóvihar söpört végig a városon az ott lakók nagy bosszúságára. Sokan bíztak benne, hogy az idén megdől a korábbi hórekord, de három nappal az új rekord előtt, a hó sajnos elolvadt.

A coloradoi Denver az amerikai síelés fontos tranzit állomása, hiszen repülőterén landol az összes turista, aki a környékbeli hegyek híres síterepeire igyekszik. Ezen a repülőtéren alakítottak ki külön a sílécek szállítására alkalmas poggyászkiadót egyedül a világon. Az idén minden eddiginél nagyobb volt az esély, hogy megdől egy több mint húsz éves rekord.

A hatalmas havazásoknak köszönhetően eddig 61 napon keresztül állandó hóréteg fedte be a meteorológiai állomás környékét, amely már megközelítette az 1983/1984-es havas szezon 63 napos rekordját, és csak további három havas nap kellett volna, hogy ez a rekord a múlté legyen. Azonban Denvert is elérte az enyhe és napos időjárás, amely gyorsan felolvasztotta a havat, így a hó már nem tarthat ki csütörtök reggelig, hogy megszülethessen az új rekord.

A napsütés és az enyhe időjárás marad a következő napokban is. Ennek hatására valószínűleg a parkolók sarkaiban összegyűlt és már elszíneződött hókupacok is eltűnnek majd. 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.