Menü ≡

Három napon múlt az új hórekord Denverben

2007.02.21. | Szerző: Bata Attila
Három napon múlt az új hórekord Denverben Az idei híradásokban gyakran szerepelt az amerikai síelés legfontosabb nagyvárosa, Denver. Az előző hónapokban számos hóvihar söpört végig a városon az ott lakók nagy bosszúságára. Sokan bíztak benne, hogy az idén megdől a korábbi hórekord, de három nappal az új rekord előtt, a hó sajnos elolvadt.
h i r d e t é s

A coloradoi Denver az amerikai síelés fontos tranzit állomása, hiszen repülőterén landol az összes turista, aki a környékbeli hegyek híres síterepeire igyekszik. Ezen a repülőtéren alakítottak ki külön a sílécek szállítására alkalmas poggyászkiadót egyedül a világon. Az idén minden eddiginél nagyobb volt az esély, hogy megdől egy több mint húsz éves rekord.

A hatalmas havazásoknak köszönhetően eddig 61 napon keresztül állandó hóréteg fedte be a meteorológiai állomás környékét, amely már megközelítette az 1983/1984-es havas szezon 63 napos rekordját, és csak további három havas nap kellett volna, hogy ez a rekord a múlté legyen. Azonban Denvert is elérte az enyhe és napos időjárás, amely gyorsan felolvasztotta a havat, így a hó már nem tarthat ki csütörtök reggelig, hogy megszülethessen az új rekord.

A napsütés és az enyhe időjárás marad a következő napokban is. Ennek hatására valószínűleg a parkolók sarkaiban összegyűlt és már elszíneződött hókupacok is eltűnnek majd. 

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »