Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már az izlandi pályákat is be kellett zárni

2007.03.02. Bata Attila

Már az izlandi pályákat is be kellett zárni Sokkal északabbra sem valami rózsás a helyzet. A távoli Izland két legnagyobb terepén az összes dolgozót el kellett küldeni - részben a hóhiány miatt is. Ebben a szezonban csak négy napot lehetett síelni, ezért a reykjaviki önkormányzat úgy döntött, hogy március elsejétől az összes alkalmazottat elbocsátja.

A főváros, Reykjavík közelében 2 kiépített síterep is található. Blafjöll és Skálefell várja a síelőket és snowboardosokat, ha az időjárás és útviszonyok a megközelítést lehetővé teszik. A tizenegy felvonót üzemeltető Bláfjöll (Blue Mountain, azaz kék hegy) Izland legnagyobb és legnépszerűbb sícentruma. 1982-ben épült ki, és a kezdőtől a profiig mindenki találhat itt a saját tudásszintjének megfelelő pályákat. A sípályákat este megvilágítják.

Skálafell csodálatos síterep, ahol minden tudásszintű síelő megtalálhatja a számítását, a profik éppúgy, mint a kisgyermekes családok. Lankás pályái a kezdők számára ideálisak. Összesen 5 sílift van, melyek közül az egyik 1200 méter hosszú - ez Izland leghosszabb sífelvonója. A főbb pályákat este megvilágítják.

Az önkormányzat indoklásában arra hivatkozott, hogy a két síterepet együttesen üzemeltető 11 darab társaság nem tudta közösen és egyetértésben megoldani a síterepek működtetését, ezért az alkalmazottakat bizonytalan ideig elküldik. Ha a 11 társaság végre tisztázza az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket, akkor valószínűleg néhány alkalmazottat visszavesznek. A gyenge szezon már csak tovább tetőzte a gondokat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.