Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Soha nem volt még ilyen enyhe a tél Svájcban

2007.02.24. Bata Attila

Soha nem volt még ilyen enyhe a tél Svájcban Soha nem volt még ennyire enyhe a tél Svájcban mint az idén. Ezt állapította meg legutóbbi jelentésében a svájci meteorológiai intézet. Több mint 140 éve mérik és rögzítik rendszeresen meteorológiai adatokat Svájcban, de az ideihez hasonló meleg tél még sohasem fordult elő eddig.

A svájci meteorológusok szerint az 1961 és 1990 közötti évek átlaghőmérsékletéhez viszonyítva az idei tél Svájcban átlagosan 3 fokkal melegebb a szokásosnál. Kutatók szerint az alpesi országban folytatódik a hetvenes évek közepén elkezdődött tendencia, és a havi átlaghőmérsékletek fokozatos emelkedést mutatnak.

Svájc alacsonyabban fekvő területei szenvedtek a legjobban a hóhiánytól az idei télen. Zürichben, az ország pénzügyi központjában, az idén eddig összesen kétszer havazott. Nem járt jobban a német és francia határ közelében fekvő Basel sem, itt az idén az átlaghőmérséklet öt fokkal haladta meg a korábbi évek átlagát. Soha nem mértek ilyen magas értékeket ebben az időszakban 1864/1865 óta, amikor elkezdték nyilvántartani a meteorológiai adatokat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.