Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Courchevel: hófalnak ütközött a landoló kisrepülő

2019.02.20. | Szerző: Bata Attila
Courchevel a francia Három-völgyben található síterep, amely arról ismert, hogy előszeretettel látogatják a vastag pénztárcájú vendégek. Azért, hogy a szupergazdagok könnyen idetaláljanak, egy kisebb repülőtér is található a síterepen. Persze, ide nem is olyan könnyű leszállni.
Kép: reddit.com
h i r d e t é s
Az eset még február 8-án történt, hogy egy Piper PA-46 típusú kisrepülőgép elvétette a leszállást, a repülőgép nem tudott megállni a leszállópálya végén, és a havas hegyoldalnak ütközött. Hírek szerint a fedélzeten öten tartózkodtak, egy hölgy súlyosabb, a többi négy utas könnyebben sérült meg.

Számos forrás szerint ez az egyetlen közvetlenül síterepen található repülőtér az Alpokban. Természetesen csak kisrepülőgépek használják a leszállópályáját, amely mindössze 525 méter hosszú.

Landolás egy másik szögből
A 2008 méteresen magasságon megépített pályát csak egy irányból lehet megközelíteni a környező hegyek miatt. Külön nehézség leszállásnál, hogy a pálya emelkedik, átlagos meredeksége 18,5%. A felszállás már könnyebb. Olyan, mintha egy hatalmas sísáncról szállna fel a repülőgép.
A reptér (Kép: wikipedia)
A pilóták nem is igazán kedvelik, a History Channel a Legextrémebb repülőterek műsorában a világ hetedik legveszélyesebb repterének sorolta be.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »