Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Sztrájkolnak a liftkezelők a francia Három-völgyben

2008.02.25. | Szerző: Bata Attila
Sztrájkolnak a liftkezelők a francia Három-völgyben A változatos időjárási körülmények mellett most a lifttársaság dolgozóinak sztrájkjához is hozzá kell szokniuk azoknak, akik ezen a héten Európa egyik legdrágább síterepén, a francia Courchevelben próbálják eltölteni téli szabadságukat. Sztrájk miatt egyetlen lift sem jár a mai napon.
h i r d e t é s

Három-völgy, a magasabban fekvő francia síterepekhez hasonlóan, még állja a sarat az utóbbi hetek szokatlanul enyhe időjárásával szemben, de már ideje, hogy megérkezzen a hétvégére jelzett újabb havazás. A tavaszias melegnek a mai napon esőzések vetettek véget az alsóbb pályákon, és csak reménykedni lehet, hogy beválnak az előrejelzések, és péntekre az alacsonyabban fekvő pályákra is megérkezik a havazás.

A pályák állapota nem fog romlani a mai napon, hiszen a helyi lifttársaság egy napos sztrájkot hirdetett a munkakörülmények javítása érdekében. Mivel hivatalosan többet nem lehet tudni a sztrájk okairól, ezért kénytelenek vagyunk a pletykákra hagyatkozni, amelyek arról szólnak, hogy magasabb fizetést és kisebb személyzeti változásokat szeretnének a liftkezelők és társaik.

Ami bosszúság a síelőknek, az többletbevétel a helyi bároknak és kávézóknak. Legjobban a taxisok és egyéb fuvarozók jártak, hiszen reggel óta mindenki a normálisan üzemelő közeli völgyekbe igyekszik, ezzel komoly dugók alakultak ki a falvakban, nem kis munkát adva a helyi rendőröknek.

A Három-völgy többi síterepét nem érinti a sztrájk, továbbra is a szokásos menetrend szerint közlekednek a liftek. A Courchebelhez közeli pályákon hosszabb várakozásra kell számítani a lifteknél. Az előzetes bejelentés szerint, holnaptól újra üzemel a síterep.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »