Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jövőre fedett sícsarnok épülne Bécsben?

2009.01.17. Bata Attila

Jövőre fedett sícsarnok épülne Bécsben? A tervek már elkészültek, jövőre Bécsben megépülhetne Ausztria első fedett sícsarnoka, amelyben egy 400 méter hosszú és 100 méter széles pálya is helyet kapna. Sokan kételkednek benne, hogy egy egész évben nyitva tartó sícsarnok nyereséges vállalkozás lehet Bécsben.
A 90-es évek végén a sífenomén, Marc Girardelli már szeretett volna sícsarnokot építeni Bécs mellé, később a Red Bull is kacérkodott a gondolattal, hogy beszáll egy fedett sípálya építésébe Burgenlandban, a mostani ötlet abban különbözik az előzőektől, hogy most közvetlenül a városban épülne fel a csarnok, amely még világviszonylatban is elég ritka dolog.

A befektetők azt állítják, hogy ismerik a világ húsz legjobb fedett csarnokát, és ennél ők csak jobban tudnának építeni Bécs 22. kerületébe (Donaustadt). Egyenlőre két helyszín jöhet szóba a kerületen belül, amelyből az egyiket még gondosan titkolják. A sícsarnok mellé felhúznának egy komplett szórakoztatócentrumot szállodával, wellness-központtal és vendéglővel. A tervek szerint a vállalkozás körülbelül 130 új munkahelyet teremtene a környéken.

A befektető tervei szerint az egész projekt körülbelül 100 millió euróba kerülne. A sícsarnokban elkészülne egy 400 méter hosszú, 100 méter széles, és akár 25 százalékos lejtésű pálya is, amely már Világkupa versenyek megrendezésére is alkalmas lehetne. A csarnok, amelyben egyszerre hatszázan síelhetnének, valószínűleg 2010 őszére készülne el.

A tervekkel szemben sokan kételyüknek adtak hangot, hogy valaha megtérülhet-e a beruházás. A téli szezonban erős konkurenciát jelentenének a természetes lejtők, a bécsiek szívesen utaznak síelni a távolabbi osztrák tartományokba, de a közeli Semmering, Hochkar vagy Lackenhof is jelentős konkurenciát jelentene.

Sícsarnokot jellemzően az erős vásárlóerővel, de szerencsétlenül lapos domborzattal megáldott országokban építenek, Európában főleg Hollandiában, Belgiumban, Németország északi részén, vagy Nagy-Britanniában. A tavalyi évben fújták le egy svájci központ építését, mert a számítások szerint nem lett volna nyereséges. Ezen kívül a világ egzotikusabb tájain számít nyereségesnek az ilyen jellegű építmény, pl. Dubajban vagy Sanghajban. A tervek szerint idén adják át az Egyesült Államok első sícsarnokát, amely természetesen nem közvetlenül a síterepek mellett épül fel.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.