Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lassan beindul az élet a Chopok mindkét oldalán

2007.12.29. Bata Attila

Lassan beindul az élet a Chopok mindkét oldalán Síelésre alkalmas természetes hóréteg hiányában csak lassan indul be a szezon az Alacsony-Tátra legnépszerűbb síterepén. A héten fokozatosan bővültek, illetve bővülnek a síterep által kínált szolgáltatások köre a Chopok mindkét oldalán. Az igazi szezonkezdethez nagyon kellene egy kiadós havazás.

Egyelőre a hóágyúk kapacitásától függ, hogy milyen hóviszonyokkal találkozhatunk Jasnán. Jelenleg a teljes síterep kb. egyharmada síelhető a mesterséges behavazásnak köszönhetően. A lifteket is a pályák állapotától függően helyezik üzembe. Karácsony első napja óta már folyamatosan közlekedik a Biela Put mellett felépített új négyszemélyes Doppelmayr lift. A lift melletti pályán tegnaptól már lehet esténként is síelni.

A mai napon újabb négyszemélyes liftet állítanak forgalomba, a Koliesko-Luková liftet, amely azt jelenti, hogy megnyitják a mellette található 1-es és 2-es jelzésű piros pályákat is. Így az év végéig összesen 10 kilométernyi hóágyúzott pályán lehet síelni Chopok északi oldalán.

A déli oldalon december 30-tól lehet majd használni a Srdiecko-Krúpová húzóliftet és a mellette lévő pályát. A felette található Srdiecko-Kosodrevina négyszemélyes lift már december 22. óta üzemel.

A síterep megközelítésében is lesznek újdonságok. Az északi oldalon a völgy bejárata előtti nagyparkolótól tegnap óta ingajáratban közlekednek újra a síbuszok, amelyek csak a Biela Put parkolójában teszik le a síelőket, visszafelé azonban a Zahradky előtt is fel lehet szállni a buszokra.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.