Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tűz ütött ki a jasnai síterep egyik turistaházában

2007.10.17. | Szerző: Bata Attila
Tűz ütött ki a jasnai síterep egyik turistaházában Egy héttel ezelőtt riasztották a tűzoltókat, mert lángra kapott a Deménfalvi-völgy legmagasabban fekvő turistaháza, a 'Chata Koliesko'. Az előzetes becslések szerint körülbelül 20 millió koronás kár keletkezett a turistaházban, amely közvetlenül a Lukova felvonó mellett található.

Múlt szerda délelőtt riasztották a környékbeli városok tűzoltóit a Deménfalvi-völgybe. Lángra kapott a környék legmagasabban fekvő szálláshelye és vendéglője. A turistaház pontosan a Lukováról Chopokra közlekedő ülőszékes felvonó völgyállomása mellett található.

A tűzoltók majdnem hatórás küzdelem után fékezték meg a tüzet, és az utolsó pillanatokban még sikerült kihordani húsz darab propánbután gázpalackot az égő házból. Az oltás nem ment a legsimábban, órákon át tartó vízhiány akadályozta a tűzoltók munkáját. A tűz pontos okáról eddig még nem érkezett jelentés,

A Koliesko turistaházat 1948-ban építették, és 1995-ben újították fel. A turistaház 1235 méter magasan található, ezzel az egész Deménfalvi-völgy (Demanovská Dolina) legmagasabban fekvő turistaháza.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »