Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gleccserszakadékba zuhant egy síelő Svájcban

2007.12.28. Bata Attila

Gleccserszakadékba zuhant egy síelő Svájcban Csak szerdán számoltak be a svájci híradások egy olyan balesetről, amely Szenteste történt. A svájci Saas Fee síterephez tartozó Mittelallalin körzetben egy helyi síelő a gleccseren letért a kijelölt pályáról és később egy huszonöt méter mély hasadékba zuhant. Miután kimentették, azonnal kórházba szállították.

A baleset még hétfő délután történt. A riasztás után számos hegyimentő, egy orvosi csapat és két helikopter is a baleset helyszínre érkezett. A zuhanás a gleccser azon részén történt, ahol nincs kijelölt pálya. A hegyimentőknek speciális szerszámokkal sikerült a 25 méter mély gleccserszakadék aljáról kimenteni a szerencsétlenül járt síelőt, akit a zermatti légimentők azonnal a közeli kórházba szállítottak. A síelő kisebb sérülésekkel megúszta a kalandot.

A karácsonyi ünnepeket megelőzően és az ünnepek alatt számos halálos baleset történt Európa síterepein. Csak Svájcban hárman haltak meg a pályákon az ünnepek alatt. A hozzánk közelebbi síterepen is akadt dolguk a mentőknek. Az ausztriai Hochkar és a szlovákiai Tátralomnic pályáiról is helikopterrel kellett a síbalesetek áldozatait a közeli kórházakba szállítani.

Régi 'mániánk', hogy ezeken az oldalakon nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságos és balesetmentes síelés propagálására. Tartsunk be minden írott és íratlan szabályt, hiszen az idei szezon baleseti statisztikái már most rémisztő képet mutatnak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.