Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hódeszkás ratrakkal ütközött Nassfelden és túlélte

2008.01.02. | Szerző: Bata Attila
Hódeszkás ratrakkal ütközött Nassfelden és túlélte Sajnos már egyáltalán nem mondható szokatlannak, az a baleset, amely vasárnap este történt Nassfelden. A pályazárás után egy német hódeszkás még a pálya melletti Hüttében iszogatott egy kicsit, majd az esti sötétben próbált lecsúszni, amikor egy éppen a pályán dolgozó ratrakkal ütközött.

Hiába zárják le a pályákat öt vagy hat órától, sokan szeretik úgy befejezni a napot, hogy egy pálya melletti vendéglőben jó néhány ital kíséretében búcsúztassák el a napi síelést, aztán még valahogy le kell csúszni a hegy aljába. Ebből már számos baleset történt a múltban is, hiszen este már a pályagépeké a főszerep a pályákon, és egyébként is tilos már ilyenkor ott síelni.

A német hódeszkás meglehetősen alkoholos állapotban este nyolc körül vágott neki a pályának, frissen megismert ivócimborájával együtt. Az utolsó lejtő előtt 100 méterrel történt a baleset, amikor a pályakarbantartást végző tíztonnás rakrakkal ütközött. A pályagép használta szokásos figyelmeztetőjelzésit (sziréna, villogó lámpák stb), de ez sem segített a baleset elkerülésében.

A hódeszkás kisebb lábsérülésekkel megúszta a kalandot. A vele együtt indult másik turista sem lehetett túlságosan képben, hiszen az egészből semmire sem emlékezett, igaz ő épségben ért le a völgybe.

További furcsa balesetek is történtek Karintiában. Egy magyar ikerpár snowboardozás közben szenvedett komolyabb sérülést Gerlitzen. A két fiútestvér a Mosersessellift felső állomásának közelében ütközött egymással és a hódeszka mély sebeket vágott az egyik testvár bal lábán. A fiút a villachi kórházba szállították.

A változatosság kedvéért német testvérek ütötték el egymást egy másik karintiai pályán, Ankogelen. Egy 17 éves és egy 20 éves lánytestvér egymással ütközött csúszás közben. Amíg a húg megúszta a balesetet, addig a nővérét csigolyatöréssel szállították helikopterrel a lienzi kórházba.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 436 vendég és 30 regisztrált felhasználó látogatja.