Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás temette be Iránt

2008.01.09. Bata Attila

Hatalmas havazás temette be Iránt Tegnapi jelentések szerint eddig legalább 21 ember halt meg és a sérültek száma már 100 körül van Iránban, ahol hirtelen szokatlanul nagy mennyiségű hó hullott le. Számos közlekedési balesetet okozott a nagy havazás, és a vele együtt érkező viharos szél. Legalább tíz éve nem hullott ennyi hó, mint az idén.

Szombattól vasárnap estig körülbelül 55 centiméter hullott Irán középső és északi területein. A magas hegyeiről is ismert országban ez nem számítana teljesen szokatlannak, de ezúttal az alacsonyabban fekvő területeket is beborította a havazás. Volt olyan vidék, ahol húsz évvel ezelőtt láttak utoljára havat.

Voltak, akik megfagytak a hidegben, néhány áldozatot lavinák temettek maguk alá, néhányan autójukkal elakadtak a nagy hóban, és már csak késve ért oda a segítség. Meglepetésre, a fővárost, Teheránt egy héten belül kétszer is beborította a hó.

A helyzet komolyságára jellemző, hogy az országban 16 repülőteret, és számos autópályát le kellett zárni. Bezártak az iskolák és a hivatalok. A fővárosban hatalmas káosz alakult ki, az autósok egyszerűen az utakon hagyták a téli viszonyra fel nem készített és lerobbant autóikat. A Ghazvin és Sanjan közötti autópályán olyan hatalmas torlódás alakult ki a hó miatt, hogy 17 000 utas rostokolt a dugóban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.