Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Halálos balesettel végződött a felelőtlen szánkózás

2007.12.04. | Szerző: Bata Attila
Halálos balesettel végződött a felelőtlen szánkózás Halálos kimenetelű baleset történt tegnap egy dél-koreai síterepen, amely a szabályok betartásával ezúttal is megelőzhető lett volna. Néhány fiatal felült egy matracra, és azzal csúszott le a hegyoldalban. Elvesztették uralmukat a begyorsuló matrac felett és a pálya melletti kerítésnek csapódtak.
h i r d e t é s

Helyi idő szerint hajnal fél kettőkor szenvedett halálos balesetet egy tizenkét éves fiú, amikor társaival együtt szánkónak használtak egy matracot és azzal csúsztak le egy lezárt pályán. A baleset a fővárostól délre, Yonginban, a Yangji Pine síterepen történt.

Európaiaknak furcsának tűnhet az egész éjszaka tartó síelés, de Dél-Koreában ez nagyon elterjedt. A nagyobb városokból késő este különbuszokkal szállítják a téli sportok szerelmeseit a koreai terepekre, ahol értelemszerűen a pályák nagy része kivilágított.

A rendőrség szerint a fiatalok egy 120 cm széles, 170 cm hosszú és 5 cm vastag matracon csúsztak le hajnali fél kettőkor. A 12-14 fok meredekségű pályán a matrac hamar begyorsult és 400 méterrel a pálya vége előtt elvesztették uralmukat az 'alkalmi szánkó' felett.

Ketten leestek a matractól, a többiek pedig a biztonsági kerítésnek ütköztek, majd attól kilenc méterre találták meg őket. A síterep szóvivője szerint, figyelembe véve a fiatalok összsúlyát és a pálya meredekségét, a matrac legalább 100 kilométer/órás sebességgel száguldott a pálya alja felé.

Szemtanúk azonnal riasztották a mentőket, akik hamar a helyszínre értek, de az egyik tizenkét éves fiún már nem tudtak segíteni. A rendőrség a szülők és a síterep vezetőinek meghallgatásával vizsgálja az ügyet. Egyelőre tisztázatlan, hogyan kerülhettek a fiatalok egy fél órával korábban lezárt pályára, és a pálya megfelelt-e a hatályos biztonsági követelményeknek.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »