Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos balesettel végződött a felelőtlen szánkózás

2007.12.04. Bata Attila

Halálos balesettel végződött a felelőtlen szánkózás Halálos kimenetelű baleset történt tegnap egy dél-koreai síterepen, amely a szabályok betartásával ezúttal is megelőzhető lett volna. Néhány fiatal felült egy matracra, és azzal csúszott le a hegyoldalban. Elvesztették uralmukat a begyorsuló matrac felett és a pálya melletti kerítésnek csapódtak.

Helyi idő szerint hajnal fél kettőkor szenvedett halálos balesetet egy tizenkét éves fiú, amikor társaival együtt szánkónak használtak egy matracot és azzal csúsztak le egy lezárt pályán. A baleset a fővárostól délre, Yonginban, a Yangji Pine síterepen történt.

Európaiaknak furcsának tűnhet az egész éjszaka tartó síelés, de Dél-Koreában ez nagyon elterjedt. A nagyobb városokból késő este különbuszokkal szállítják a téli sportok szerelmeseit a koreai terepekre, ahol értelemszerűen a pályák nagy része kivilágított.

A rendőrség szerint a fiatalok egy 120 cm széles, 170 cm hosszú és 5 cm vastag matracon csúsztak le hajnali fél kettőkor. A 12-14 fok meredekségű pályán a matrac hamar begyorsult és 400 méterrel a pálya vége előtt elvesztették uralmukat az 'alkalmi szánkó' felett.

Ketten leestek a matractól, a többiek pedig a biztonsági kerítésnek ütköztek, majd attól kilenc méterre találták meg őket. A síterep szóvivője szerint, figyelembe véve a fiatalok összsúlyát és a pálya meredekségét, a matrac legalább 100 kilométer/órás sebességgel száguldott a pálya alja felé.

Szemtanúk azonnal riasztották a mentőket, akik hamar a helyszínre értek, de az egyik tizenkét éves fiún már nem tudtak segíteni. A rendőrség a szülők és a síterep vezetőinek meghallgatásával vizsgálja az ügyet. Egyelőre tisztázatlan, hogyan kerülhettek a fiatalok egy fél órával korábban lezárt pályára, és a pálya megfelelt-e a hatályos biztonsági követelményeknek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.