Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Belehalt sérüléseibe a Semmeringen bukott fiatal síelő

2007.12.03. Bata Attila

Belehalt sérüléseibe a Semmeringen bukott fiatal síelő Tíz nappal a semmeringi pályán bekövetkezett balesete után belehalt sérüléseibe egy tizennégy éves osztrák versenyző, aki az edzés vége után bukott és egy fának ütközött. Az életéért tíz napon át küzdöttek az orvosok a bécsújhelyi kórházban, de súlyos fejsérülései következtében a fiatal síelő szombaton elhunyt.

November 22-én szenvedett balesetet a Waidhofen edzőközpont egyik tizennégy éves síelője. Az edzés vége után következett be a végzetes baleset. Eddig tisztázatlan körülmények történt a végzetes bukás. Az esés következtében a versenyző átszakította a pálya szélén található védőhálót majd a fejjel egy fának ütközött. Az bukás alatt a fiú elvesztette bukósisakját és vélhetően már sisak nélkül csúszott ki az erdős részre.

A fiút egyik csapattársának orvos édesanyja részesítette elsősegélyben, amíg nem érkeztek meg a mentők. Sajnos a baleset időpontjában nagy köd volt Semmering környékén, így helikopterrel nem lehetett őt kórházba szállítani.

Mentővel azonnal a bécsújhelyi kórházba szállították, ahol tíz napig feküdt kómában, szombaton hunyt el.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.