Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos síbaleset Semmering-Stuhleck síterepén

2009.01.14.

Halálos síbaleset Semmering-Stuhleck síterepén Stuhleck egyik pályáján, hétfő reggel szenvedett halálos balesetet egy hatvannégy éves alsó-ausztriai lakos, aki egy esés következtében olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Ebben az idényben már ez volt a negyedik halálos baleset a stájer pályákon.
A stájerországi Semmering-Stuhleck Steinbachalm pályáján, körülbelül 1350 méteres magasságban hatalmasat bukott egy hatvannégy éves nyugdíjas, aki az alsó-ausztriai Bad Vöslau településről érkezett. A baleset a síelő önhibájából következett be, senkivel nem ütközött, a balesetben külső személy nem játszott szerepet, a baleset pillanatában nem viselt bukósisakot.

Reggel kilenc óra körül történt a bukás, amelynek következtében a nyugdíjas síelő beverte a fejét a kemény, jeges pályán. Helikopterrel azonnal a bécsújhelyi kórházba szállították, ahol néhány órával később belehalt a sérüléseibe.

Az idei szezon egyre feketébb statisztikájából eddig négy halálos baleset történt Stájerországban. November végén szintén Semmeringen bukott egy tizennégy éves versenyző, Loser síterepén a ratrak gázolt el egy kezdő síelőt, Dieter Althaus német politikus balesete pedig bejárta a világsajtót, ahol egy szlovák állampolgárságú, Amerikában élő, négygyermekes édesanya hunyt el.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.