Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar diáklány balesete Arnoldstein síterepén

2009.01.19. Bata Attila

Magyar diáklány balesete Arnoldstein síterepén Vasárnap a karintiai Arnoldstein (Dreiländereck) síterepéről helikopterrel kellett a villachi kórházba szállítani egy tizenhat éves magyar lányt, aki saját hibájából bukott a síterep pályáján. A salzburgi Leogang síterepén egy idős síelő halt meg, annak ellenére, hogy bukósisakot viselt.
A magyar lány lesiklás közben bukott olyan szerencsétlenül, hogy az arcával esett a földre. A baleset következtében agyrázkódást, orrzúzódást, és az arcán horzsolásokat szenvedett. Időlegesen az eszméletét is elvesztette. Mentőhelikopterrel Villach kórházába szállították.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang síterepén, a leogangi részen egy 69 éves férfi szenvedett halálos balesetet. A férfi a nap végén a panziójába szeretett volna hazacsúszni, és egy nem karbantartott síúton próbált meg a házhoz érni. A bécsi lakos olyan rosszul esett el, hogy a fejét beverte a jegesre fagyott hóba, és a helyszínen életét vesztette annak ellenére, hogy a baleset időpontjában bukósisakot viselt.

A sífutás is lehet veszélyes sport, főleg ha kutyával együtt űzik, mint az a vorarlbergi Lech síterepén történt. Egy német sífutó a lefektetett nyomban csúszott, és közben pórázon tartotta a vele együtt futkározó kutyáját. A kutya hirtelen egy távoli sífutó nyomába akart eredni, balra rántotta gazdáját, aki összeütközött a másik nyomban szemből érkező sífutóval. A rendőrség szerint az ötven éves német állampolgár komoly térdsérüléseket szenvedett.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.