Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megtelnek a stájer és salzburgi síterepek az ünnepekre

2007.12.18. Bata Attila

Megtelnek a stájer és salzburgi síterepek az ünnepekre Egy héttel Karácsony előtt már szinte lehetetlen szállást találni a legjobb stájer és salzburgi síterepeken. A szobák nagy részét már jó előre lefoglalták. Obertauern, és a Ski amadé síterepei rekordforgalomra számítanak. A külföldiek közül, Stájerországban a magyarok lesznek a legtöbben az ünnepek alatt.

Az idei tél mindent kárpótol az előző szezonért Salzburg tartományban és Stájerországban. A szállásadók az idén biztosan nem panaszkodnak az ünnepekre. Ebben a két tartományban szinte bárhová megyünk az ünnepek alatt, legalább egy méter vastag hó takaró borítja majd a legmagasabban fekvő pályákat.

Obertauern folytatja az előző évek sikereit. Az egyáltalán nem olcsó síterep szállodaszobáinak a 90 %-át már régen lefoglalták. Természetesen hó itt is van bőven, a vendégek zöme most a szokásosnál korábban érkezik az ünnepekre, és jellemzően Karácsony másnapján utaznak haza.

A közeli Altenmarkt- Zauchensee szálláshelyein is valószínűleg kitehetik majd a 'Megtelt' táblát. Az előszezonban itt is megállás nélkül üzemeltek a hóágyúk és ennek hatására itt is nagyon sok szobát foglaltak le előre. Itt már a szilveszteri időszakra nem is lehet szobát szerezni, de a karácsonyi időszakra még akad egy-két üres szállás.

A stájer idegenforgalmi hivatal adatai szerint Karácsonykor nagyon sok magyar választja majd az itteni síterepeket. Stájerország már régóta a magyarok kedvenc osztrák tartományának számít minden télen. Az idei ünnepekre valószínűleg több magyar érkezik, mint a hagyományosan nagy számban érkező németek.

Schladmingban is nagyon örülnek az idei szezonban. Az utóbbi két hónapban kb. 14 000 szállást foglaltak le telefonon, amely 15 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Az október végi szezonnyitás, a tökéletes pályák és az itt lebonyolított reiteralmi VK síverseny hatása már a bevételekben is megjelenik, Hauser Kaibling az idén rekordbevételre számít. Úgy tűnik, lassan visszaáll a világ rendje és az idei ünnepekre a síterepek legalább annyi vendéget fogadnak majd, mint a híres fürdőhelyek.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.